Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Draga Cipri85,
Mandrie este sa te crezi tu insusi Sinodul, sa aduci acuzatii nefondate pentru ca nu ai adus nici un citat din cuvintele mele cu care sa iti demonstrezi afirmatiile mincinoase in ceea ce ma priveste, ca si cea cum ca as schimba parerea de la un post la altul in timp ce nici poveste sa schimb ci dimpotriva, sustin in continuare cele zise, mandrie este sa crezi ca ceea ce zici tu este Adevarul intreg in conditiile in care pana si Ap. Pavel a recunoscut ca el cunoastea doar in parte, darami-te tu, mandrie este sa calci cuvantul luo Iisus care nu iti da voie sa numesti parinte decat pe Dumnezeu, mandrie este si faptul de a nu-mi fi cerut sa iti arat citatul in care Sf. Ioan Gura de Aur zice ca nu au pacate copiii, in timp ce bunul simt ar fi cerut sa imi pui intai aceasta intrebare inainte sa ma defaimezi. Ai defaimat fara sa demonstrezi prin citate din cuvintele mele ca acuzatiile tale ar fi fondate. Asta este mandrie.
|
Draga Adriana am spus doar ce am vazut. Si nu-s singurul. Ti-au spus-o inaintea mea si altii.
Draga vad ca nu intelegi ce e mandria, sau te faci ca nu intelegi, ba chiar victimizezi.
Draga nu ma consider nici Sinodul(spre deosebire de matale care sustii niste lucruri proprii), nu ma consider nici detinatorul Adevarului absolut la fel cum ti se intampla matale(ramane de vazut de unde iti provin acele adevaruri, cele citate de mine provin din crestinismul ortodox al carui adept sunt) DAR, sunt un crestin ortodox care isi sustine religia, care consiera ca singurul lucru infailibil pe lumea asta e Biserica lui Hristos(pe care dupa cum spune apostolul nici macar portile Iadului nu o vor birui), Trupul tainic al lui Hristos a carui Cap e insusi Hristos. Draga asta sustin, la fel cum sustine intreaga Biserica ca: in afara adevarului propovaduit de aceasta toate sun relative. Asta o sustin toate Sinoadele incepand cu primul: cel Apostolic si sfarsind cu ultimul. Asta o sustin si scrierile sfintilor parinti. Nu ma consider infailbil dar consider infailibile Biserica, Sf Scriptura si Sf.Traditie. Pe cand matale ce sustii, pareri proprii, si asta inca cu enfaza...
Unde e mandria? In a sustine invataturile (perfect fundamentate scripturistic, astept sa ma contrazici daca ai o alta parere)unei Biserici rodate in timp si dovedit mantuitoare sau a sustine impresii proprii, de moment provenite din relativismul, sincretismul religios al epocii in care traim(ai oscilat destul de mult de-a lungul discutiei)
Draga n-am de ce sa-ti cer citatul din Sf Ioan Gura de Aur. La ce bun sa-l cer daca i-am citit omiile respective. La ce buna sa ma aflu in treaba? Sa cer lucruri care le cunosc deja? Draga am sa postez intreaga omilie(parca a treia baptismala, pana caum ti-am postat mi se pare primele 2, sper sa nu ma insel...)+ altele ziditoare de suflet dar asta cand o sa am timp. Sper ca maine dimineata intrucat azi am pierdut destul timp pe forum si as avea si eu anmite indatoriri...