Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Varza are nevoie de 7 zile pt a se digera. Cea gatita intra in putrefactie, cea cruda este medicament.
Spanacul contine acid oxalic (toxina). Spanacul gatit opreste eliminarea acidului oxalic din corp (respectiv din rinichi), iar spanacul crud favorizeaza eliminarea acidului oxalic din corp (respectiv din rinichi).
Ciuercile, vinetele, rosiile, ardeiul - sunt toxice
Vinetele, rosiile, ardeiul, castravetele - creeaza aciditate mare in corp (au si aspecte pzitive: contin antioxidanti - dar in asamblu aceste plante sunt daunatoare corpului)
Vinetele, rosiile - contin solanina (substanta toxica) - acum ele si prin gust sunt mai puternice si acide (se poate proba fizic)
Fasolea boabe - poate crea gaze atat de puternice in interior incat sa apara leziuni pe ficat
Perele si gutuile - favorizeaza piatra la rinichi
|
Un ardei gras rosu contine mai multa vitamina C decat 3 portocale mari,asta pe langa alte componente.
Iar rosiile(cele gatite)sunt recomandate in profilaxia cancerului sau in vindecarea lui,motivul?LICOPENUL!
Sa renuntam la acestea doar pt ca sunt acide?Toate dulciurile sunt alimente acide,ca si bauturile industriale dulci,cafeaua,ceaiul negru,peste,paste,fructe de mare,etc...
Insa toti specialistii nutritionisti ne sfatuiesc SA LIMITAM/CONSUMAM CU MODERATIE aceste alimente,dar sa nu le scoatem afara din circuit de tot!
Poate ati auzit de dieta mediteraneeana,care a fost inspirata din stilul de viata sanatos,mediteraneean?aceasta dieta contine legume,fructe,peste,ulei de masline si vin rosu;printre legume,sunt chiar cele recomandate de dvs,ca fiind interzise:rosii,ardei,vinete,castraveti...
Eu va multumesc pt bunavointa de a impartasi informatii cu noi,insa eu nu ma vad renuntand la unele alimente,insa le pot limita!