View Single Post
Vechi 27.07.2011, 10:13:34
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Din tot ce-ati scris voi aici trag concluzia ca nici un aliment nu e bun.....
O sa ne apucam toti sa mancam iarba. A, nu! Si asta e stropita cu tot felul de substante.
Pana la urma rabdari prajite vom manca ca astea n-au nici E-uri si nici acizi.
Voi ce vreti sa traim pe Pamantul asta cat ciorile? Credeti ca daca mancam doar bio sau suntem vegetarieni traim 100 de ani? Doamne iarta-ma nici nu vreau sa traiesc atat de mult!
Nu fac exces de mancare, ma stradui cu ajutorul lui Dumnezeu sa tin toate posturile, dar, in rest nu incep sa mananc doar ierburi si cereale ca doar nu suntem ierbivori.
Amintirile mele cele mai placute sunt din perioada copilariei....
Imi facea bunica, Dumnezeu sa o ierte, niste placinte cu branza in cuptor ca imi venea sa mananc o tava intreaga. Mirosea a vanilie si a paine proaspata. Nu-mi trebuia nici carne nici nu stiu ce specialitati de salate cu avocado ,cu menta. Imi era suficient o felie de paine proaspata facuta de bunica pe care puneam unsoare si felii de rosii.
Nimeni nu stia pe vremea aceea de diete disociate si de fite. Se manca si se gatea simplu din ceea ce cresteai in curtea ta si semanai in gradina ta.
Acum toti, draga, au devenit vegetarieni si urmeaza un regim vezi Doamne sanatos.
Da, da! In capul lor...sanatos! Acum toate, dar absolut toate sunt tratate cu substante chimice asa ca nu va mai amagiti.
Traim atat cat va vrea Dumnezeu! Ca daca nu murim de boala, murim de accident sau altceva ca doar nu suntem nemuritori.
Tocmai pentru ca traim aceste vremuri cumplite cu o gama foarte larga de produse industrilaizate si procesate (cu tot felul de adaosuri, conservanti, E-euri etc) ar trebui sa ne faca sa cunoastem cat mai multe lucruri despre o alimnetatie corecta. Pe vremea bunicilor nostri nu existau atatea "chimice", iar impactul poluarii asupra produselor alimenatre, legumelor si fructelor nu era asa de puternic. De asta si bunicii nostri traiau mai mult (si uite ca model de la ei avem Calendarul Crestin-Ortodox - care este baza unei alimentatii aproape multumitoare). Da, este de preferat sa consumam produse de casa (de la bunica, unchiu etc) - produse mai putin "chimizate". Incet care stiu sa dicearna raul de bine se intorc la lucrurile simple (macarea si obiceiurile de la tara).
Dumnezeu ne-a dat libertatea de a alege intre bine si rau fiecare dupa puterile noastre. "Lumea este pomul cunoștinței binelui și răului – pomul de încercare a omului. Lumea e impusă fiecăruia ca o piatră de tocilă pe care fiecare are să-și ascută facultățile sale spirituale."

Acum referitor la destin: pai resepectand macar Calendarul Crestin Ortodox deja faci un pas - ai cele 4 posturi mari, ai cele 3 zile pe saptamana de post, daca mai adaugi spovedania, rugaciunea si participarea la Sfanta Liturghie - eu zic destinul tau se schimba.
Uite cateva invataturi care te-ar putea ajuta:

"Dacă nu e sănătate e scăzută și credința.
Viața înfrânată duce la redobândirea sănătății încât să poți deosebi binele de rău.
Câtă vreme omul nu iese din poftă, nu se poate apropia de Dumnezeu.
Niciodată să nu asculți de poftă. Cine a ascultat de poftă a ascultat de diavolul.
Din lăcomia stomacului se naște și curvia.
Rugăciunea e respirația sufletului, iar postul e apa care stinge văpaia patimilor."

“Destinul e de speriat numai întrucât asupra celor care păcătuiesc e ca o forță strivitoare”.
“De noi atârnă cei de mâine, de felul cum vom ști să le dăm locul, așa vor veni”.
“Dacă nu se vor griji de păcatele lor, pentru aceasta îi voi da în mâinile copiilor lor”.
"Deci de noi depinde, de noi atârnă ce generație vine. Iată schițată și această forță – destinul - care e naturală și supranaturală. Căci jumatate e de pe pământ, iar numai cealaltă jumatate e de la Dumnezeu. Deci și de noi atârnă ce zile vor veni.” (Parintele Arsenie Boca)

Last edited by ovidiu b.; 27.07.2011 at 10:19:54.
Reply With Quote