![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=ovidiu b.;382245][quote=the_Listener;382242] DEMONSTRAT ... stiu ce deranjeaza acum , nu? pai spuneai ca e ok sa fi contrazis .. e sau nu e ok? opiniile tale se schimba acum sau o tii tot pe a ta ?
Citat:
multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
multa iubire |
|
|||
|
|||
![]()
PS: Sa stii ca in discutia asta (asa denaturata cum a fost) exista si un bine. Si multumesc pentru binele pe care l-ai facut !
Somn usor si tie ...daca nu mai stai |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
. Ei 1 ou contine in functie de felul sau peste 220 mg colesterol . Ficatul poate procesa zilnic 200 mg. Ce se intampla atunci cand primeste 220? simplu! Supune ficatul la un efort foarte mare, incearca sa il elimine iar daca nu reuseste se reabsoarbe si se depune pe vase. Ei, omnivorul nu mananca doar 200 de mg , pt ca el nu mananca 1 ou si gata! Mai mananca si branzica si lapte si carne ...si se aduna o cantitate de colesterol imensa pe care ficatul nu o va putea procesa. Acest fapt duce evident in timp la deteriorarea ficatului, la arteroscelroza si alte boli date de excesul de colesterol multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In sfarsit discutam ceva constructiv. Domne ajuta! Last edited by ovidiu b.; 27.07.2011 at 03:41:59. |
|
||||
|
||||
![]()
Din tot ce-ati scris voi aici trag concluzia ca nici un aliment nu e bun.....
O sa ne apucam toti sa mancam iarba. A, nu! Si asta e stropita cu tot felul de substante. Pana la urma rabdari prajite vom manca ca astea n-au nici E-uri si nici acizi. Voi ce vreti sa traim pe Pamantul asta cat ciorile? Credeti ca daca mancam doar bio sau suntem vegetarieni traim 100 de ani? Doamne iarta-ma nici nu vreau sa traiesc atat de mult! Nu fac exces de mancare, ma stradui cu ajutorul lui Dumnezeu sa tin toate posturile, dar, in rest nu incep sa mananc doar ierburi si cereale ca doar nu suntem ierbivori. Amintirile mele cele mai placute sunt din perioada copilariei.... Imi facea bunica, Dumnezeu sa o ierte, niste placinte cu branza in cuptor ca imi venea sa mananc o tava intreaga. Mirosea a vanilie si a paine proaspata. Nu-mi trebuia nici carne nici nu stiu ce specialitati de salate cu avocado ,cu menta. Imi era suficient o felie de paine proaspata facuta de bunica pe care puneam unsoare si felii de rosii. Nimeni nu stia pe vremea aceea de diete disociate si de fite. Se manca si se gatea simplu din ceea ce cresteai in curtea ta si semanai in gradina ta. Acum toti, draga, au devenit vegetarieni si urmeaza un regim vezi Doamne sanatos. Da, da! In capul lor...sanatos! Acum toate, dar absolut toate sunt tratate cu substante chimice asa ca nu va mai amagiti. Traim atat cat va vrea Dumnezeu! Ca daca nu murim de boala, murim de accident sau altceva ca doar nu suntem nemuritori. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe vremea bunicilor,sau a strabunicilor,mancarea era mai consistenta si mai naturala si oamenii erau mai sanatosi si mai puternici.
Acum datorita mancarii suntem mai slabanogi ,si cautam o iesire prin mancarea naturista....Dar se fac multe obsesii pe treaba asta... Renuntarea la carne si produsele mai grele,cred ca se facea inainte doar pentru ajutor la rugaciune,acum doar pentru sanatate..Aici este o mare diferenta..!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu am bunicii la tara,si ei fac tot felul de mancaruri naturale si totul preparat in casa,dar asta nu inseamna ca sunt sanatosi tun sau ca nu ar avea deloc probleme de sanatate;de cativa ani au renuntat sa mai creasca porci si chiar sa mai consume carne de pork,sunci si cate alea. La analizele de sange colesterolul era inalt pana la cer...alte probleme cu vezica biliara din cauza atator grasimi si mai ales prajeli...probleme in aria digestiva,in mod deosebit! Si ei mancau untura pe paine,jumari si carnatarii pana au ajuns la concluzia ca se simt mult mai bine dupa un ghiveci bun de legume. Cred ca sunt oameni si oameni,fiecare diferiti in felul lor.Unii tolereaza f bine proteinele animale,grasimile iar altii daca nu au o salata sau un fruct pe zi nu se simt bine. Cu riscul ca veti rade de mine,eu va spun ca daca nu as avea salata verde de cate ori imi doresc as ajunge poate sa mananc iarba-atat de tare imi place gustul proaspat de vegetale :) Nu cred ca este doar un moft,deoarece eu am urat carnea,grasimea si laptele inca de mica(aruncam bucatile de carne pe sub masa ,la animale),eram mult prea mica pt a-mi forma vreo opinie despre diete !!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu ne-a dat libertatea de a alege intre bine si rau fiecare dupa puterile noastre. "Lumea este pomul cunoștinței binelui și răului – pomul de încercare a omului. Lumea e impusă fiecăruia ca o piatră de tocilă pe care fiecare are să-și ascută facultățile sale spirituale." Acum referitor la destin: pai resepectand macar Calendarul Crestin Ortodox deja faci un pas - ai cele 4 posturi mari, ai cele 3 zile pe saptamana de post, daca mai adaugi spovedania, rugaciunea si participarea la Sfanta Liturghie - eu zic destinul tau se schimba. Uite cateva invataturi care te-ar putea ajuta: "Dacă nu e sănătate e scăzută și credința. Viața înfrânată duce la redobândirea sănătății încât să poți deosebi binele de rău. Câtă vreme omul nu iese din poftă, nu se poate apropia de Dumnezeu. Niciodată să nu asculți de poftă. Cine a ascultat de poftă a ascultat de diavolul. Din lăcomia stomacului se naște și curvia. Rugăciunea e respirația sufletului, iar postul e apa care stinge văpaia patimilor." “Destinul e de speriat numai întrucât asupra celor care păcătuiesc e ca o forță strivitoare”. “De noi atârnă cei de mâine, de felul cum vom ști să le dăm locul, așa vor veni”. “Dacă nu se vor griji de păcatele lor, pentru aceasta îi voi da în mâinile copiilor lor”. "Deci de noi depinde, de noi atârnă ce generație vine. Iată schițată și această forță – destinul - care e naturală și supranaturală. Căci jumatate e de pe pământ, iar numai cealaltă jumatate e de la Dumnezeu. Deci și de noi atârnă ce zile vor veni.” (Parintele Arsenie Boca) Last edited by ovidiu b.; 27.07.2011 at 10:19:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca faci o mica mare eroare...Calendarul ortodox nu il avem de la bunici,ci de la Biserica,si nu este facut pentru sanatate ,ci pentru ascultare.Miercurea postim pentru tradarea lui Iuda,si vinerea pentru rastignirea Mantuitorului.
Uite asa se amesteca naturismul si isi face propria lege... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
alimentatie bio | myself00 | Generalitati | 20 | 01.10.2012 09:24:46 |
care varianta e corecta? | victortiti89 | Generalitati | 76 | 16.06.2011 17:14:43 |
Septuaginta este cea corecta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 14 | 18.02.2011 03:45:08 |
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? | Bast-et | Generalitati | 14 | 30.09.2010 16:26:07 |
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei | bogdan268 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 133 | 30.06.2009 02:40:42 |
|