View Single Post
Vechi 27.07.2011, 15:24:28
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Cipri85,

Ti-am cerut cumva explicatiile tale despre cum se facea Spovedania? Eu ti-am cerut explicatiile Sf. Ioan Gura de Aur. Si le astept in continuare.
Si nu ma intereseaza cine anuleaza si ce, ci ma intereseaza strict cum se facea pe vremea si in Patriarhia Sf. Ioan Gura de Aur. Si iti repet, nu vreau parerile tale ci invatatura Sfantului legata de subiect.
Adriana nu-s explicatiile mele. Sunt explicatiile bisericii si ale istoriei. Daca nu stiai in istorie exista o subdisciplina care se numeste istoria bisericii universale. Ei, aceasta disciplina bazat pe dovezi istorice: scrierile sfintilor parinti, ale istoricilor bisericesti(ex. Eusebiu de Cezarea) scrierile istoricilor profani dar si a dovezilor arheologice reconstituie viata bisericii de acu 1900 de ani sau de acum 1000 de ani. Aceasta disciplina afirma ce am scris eu in topicul anterior. Cunosc destul de bine subiectul deorece tatal meu este preot specializat in istoria religiilor si istoria bisericii universale fiind si profesor in cadrul unui seminar teologic si predand aceste discipline. Am avut ocazia sa rasfoiesc astfel de carti si sa port discutii pe aceste teme cu tatal meu.

Adriana invatatura Sf. Ioan e aceasi cu cea a intregii biserici nu intra in contradictie defel. Asta nu vrei sau nu poti sa intelegi. Nici o lucrare sau opera a unui sfant nu e exhaustiva. Sf Ioan nu epuizeaza subiectul mantuiri si implicit pe cel al pocaintei. Scrierile sfintilor se completeaza reciproc, fara a se contrazice.
Reply With Quote