![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
La mine starea taborica a durat exact un an de zile, deci in realitate am fost botezat la maturitate chiar daca de mic copil am fost botezat ortodox cu apa,
iar curat am fost pina la o virsta dar chiar si pina la ea tot nu am crezut , deci credinta nu are legatura cu curatia, credinta este o binecuvintare , daca ai parte de ea crezi daca nu nu. Unii au nevoie sa isi piarda credinta chiar pe parcurs ca sa invete anumite lectii , sa inteleaga pe pielea lor anumite lucruri pe care altfel nu le-ar accepta ,ei pierd credinta chiar daca sint curati si se spovedesc des. Insa eu am crezut abia dupa ce am primit botezul. Starea taborica fiind dovada cea mai clara si una dintre primele primite, caci apoi au mai urmat si altele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga cand o fi timp(sfantul a scris foaret multe omilii despre pocainta si e greu de selectat(nu cred ca ar fi in regula sa postez peste 10 omilii pentru a arata care este opinia sfantului in ce priveste poacainta ), dupa cum ai vazut deja pentru a posta o singura omilie baptismala a sfantului a fost nevoie de vreo 5 postari) . La fel cand ai timp te-as ruga sa ne prezinti omilii, epistole sau talcuiri ale sfintilor parinti care anuleaza spovedania, Euharistia, sau alte Sf. Taine ale Biserici. Spor la cautat dar te avertizez de pe acum ca n-ai sa gasesti. Ce ai citat matale din Sf. Ioan reprezinta doar cateva aspecte ale pocaintei ale pregatirii pentr Spovedanie si pentru intalnire cu Hristos euharistic. |
|
|||
|
|||
![]()
Cipri85,
Ti-am cerut cumva explicatiile tale despre cum se facea Spovedania? Eu ti-am cerut explicatiile Sf. Ioan Gura de Aur. Si le astept in continuare. Si repet, nu cum se face pocainta sa imi arati, ca asta-i clar, ci cum se facea Spovedania propriu-zisa, iertarea pacatelor de preot, ba chiar si canonul de dupa daca se poate. Si nu ma intereseaza cine anuleaza si ce, ci ma intereseaza strict cum se facea pe vremea si in Patriarhia Sf. Ioan Gura de Aur. Si iti repet, nu vreau parerile tale ci invatatura Sfantului legata de subiect. Degeaba te eschivezi cu tertipuri. Vezi ca nici marturisirea din Crez nu-i rezolvata, de ce marturisesc un Botez spre iertarea pacatelor din moment ce nu am avut pacate la Botezul de bebelus. Ai dat-o tu cu strapezirea dintilor care se spala prin Botez numai ca aici este vorba despre agurida pe care n-am mancat-o ca bebelus dar o marturisesc totusi ca fiind spalata de Botez. Lasa eschivarile si raspunde strict la subiect. Last edited by Adriana3; 27.07.2011 at 15:14:51. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu știu de ce, dar aici parcă vorbește surdul cu mutul.
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adriana invatatura Sf. Ioan e aceasi cu cea a intregii biserici nu intra in contradictie defel. Asta nu vrei sau nu poti sa intelegi. Nici o lucrare sau opera a unui sfant nu e exhaustiva. Sf Ioan nu epuizeaza subiectul mantuiri si implicit pe cel al pocaintei. Scrierile sfintilor se completeaza reciproc, fara a se contrazice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
alta intrebare: cine a fost Mahomed? vocea arhanghelului Gabriel... si apropos, si pentru musulmani Iisus este "vocea lui Dumnezeu" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga cand o fi timp(sfantul a scris foaret multe omilii despre pocainta si e greu de selectat(nu cred ca ar fi in regula sa postez peste 10 omilii pentru a arata care este opinia sfantului in ce priveste poacainta ), dupa cum ai vazut deja pentru a posta o singura omilie baptismala a sfantului a fost nevoie de vreo 5 postari) . La fel cand ai timp te-as ruga sa ne prezinti omilii, epistole sau talcuiri ale sfintilor parinti care anuleaza spovedania, Euharistia, sau alte Sf. Taine ale Biserici. Spor la cautat dar te avertizez de pe acum ca n-ai sa gasesti. Ce ai citat matale din Sf. Ioan reprezinta doar cateva aspecte ale pocaintei ale pregatirii pentr Spovedanie si pentru intalnire cu Hristos euharistic. Last edited by cipri85; 27.07.2011 at 16:18:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din postarea ta trebuie sa inteleg ca Sf. Ioan Gura deAur nu a scris nimic despre Spovedanie? Adica a vorbit/scris pagini intregi despre pocainta si nu a suflat un cuvintel despre Spovedanie? A vorbit atat de mult despre cum se iarta adultilor pacatele prin Botez, si nici un cuvintel despre cum se iarta prin Spovedanie? Nu cred absolut deloc ca sfantul a facut o omisiune atat de mare. Si in plus el cerea celor ce urmau sa fie Botezati sa ceara ei indurare de la Domnul pentru pacatele lui pe motivul ca aceia urmau sa se intalneasca cu Domnul iar Domnul nu le va refuza cererea. Viitorii botezati cereau dezlegarea de pacate pentru sfant. Unde este atunci dezlegarea data de preot pe vremea Sf. Ioan Gura de Aur? Sau spovedania colectiva? Adica vorbeste mult si bine despre pocainta fara sa ii invite la sfarsit sa-si marturiseasca pacatele si tu vrei sa cred ca i-a scapat sfantului sa vorbeasca si despre asta, de parca ar fi ceva neimportant. Si in plus de asta, tot nu o scoti basma curata pentru ca sfantul vorbeste de o alta metoda: scrierea pacatelor care apoi sunt sterse de Dumnezeu, iar daca nu sunt scrise, nu sunt iertate. Este evident ca se facea Spovedania direct la Dumnezeu. Si la fel, nici urma de spovedanie la preot in viata sfintilor din primele secole, ci mereu si mereu doar Botezul si tanguirea de pacate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 27.07.2011 at 18:17:44. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? | maria-luisa | Generalitati | 43 | 25.10.2017 10:55:13 |
Faptele bune | danyel | Pocainta | 23 | 26.03.2011 09:45:46 |
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 15 | 06.01.2011 10:45:18 |
Fapte bune. | alexdu | Generalitati | 7 | 08.01.2010 14:38:18 |
VESTI BUNE ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 28 | 28.04.2008 22:39:04 |
|