Citat:
În prealabil postat de catalin2
Se spune ca sa ii spui cuiva o data. Apoi sa ii mai spui o data, eventual nu singur. Iar a treia oara sa nu mia insisti, acea persoana oricum nu te va asculta. Asadar, asta ar fi prima data , deis am vazut conceptiile tale si la alt topic. Bine faci ca il certi pe Alin, sa se invete minte sa nu mai asculte de sfinti si Biserica, ci de conceptiile tale. Nu ai cum sa dai anateme pentru ca nu esti biserica, deci nici pe cei ce nu impartasesc conceptiile gresite propagate de tine n-ar trebui sa-i anatemizezi.
.
|
Pe cine am anatemizat? Consider ca un dialog interreligios nu se poate purta aruncand mereu in fata celuilalt cuvantul "eretic", caci discutia degenereaza din start. Nu sustin ecumenismul, caci aceasta tinde sa relativizeze adevarul, credinta adevarata, iar pentru mine Adevarul e Ortodoxia. Asta nu inseamna ca nu pot privi detasat celelalte religii si sa nu recunosc perceptele morale sau bunatatea dintr-insele.
Am retinut "avertismentul" primit. Sper sa intelegeti ca pe acest forum lumea isi exprima punctul de vedere, nu si-l impune.