Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Daca in zilele noastre exista si vin fara alcool nu era mare minune sa faca Iisus un vin cu alcolemie mai scazuta si cu proprietati gustative mai rafinate.
|
Ia-o cum vrei dar nu ma asteptam tocmai tu sa pici asa aproape de adevar :))
Intr-adevar, evreii faceau distinctie intre vinul "regular" cu alcoolemie redusa, obtinut prin fermentatie naturala si fara adaos de drojdie si bauturile tari, ca de exemplu vinul cu drojdie lasat sa fermenteze pana capata alcoolemie maxima.
De asta o si remarcat adventistul nostru ca evreii folosesc si in ziua e azi un vin slab alcoolic, "de dame".
Nu este nici o "cadere", pur si simplu asa il aveau si stramosii lor si e foarte "kosher".
De asta si li s-a reprosat ucenicilor ca erau "plini de must" (FA 2:13), daca depaseai masura cu muuuult, dadeai in balbaiala.
Cu must-must (fermentatia taiata de la bun inceput) poti bea si un hectolitru ca n-ai cum sa te imbeti.
Cred ca si adventistul nostru a priceput dar cand i s-a cerut sa explice FA 2:13 a preferat sa o dea in balbaiala evaziva.