Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2011, 18:10:17
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Daca in zilele noastre exista si vin fara alcool nu era mare minune sa faca Iisus un vin cu alcolemie mai scazuta si cu proprietati gustative mai rafinate.
Si probabil ca ei nu beau cu stacana ca noi ci din niste cesti micute,
-nu cred ca dispuneau de o agricultura intensiva ca acum incit sa aibe cantitati nelimitate la dispozitie. Fiecare avea acolo in fata casei si cite o bolta doua si restu terenului alte legume si pomi, animale etc.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 00:37:38
culianul culianul is offline
Member

Data înregistrării: 20.02.2011
Implicit

Toata lumea face presupuneri de ce s-a intamplat la Cana Galileii.

Legat de numele threadului: da, avem voie sa bem vin (impartasania e vin... deci..). Si ideea de baza e declarata de Sf Ap Pavel:

TOATE imi sunt permise, dar nu toate de folos
TOATE imi sunt permise, DAR NU MA VOI LASA ROBIT DE CEVA.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 11:17:41
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Cand trec pe langa o biserica adventa impreuna cu tata , tata-l meu mereu uita ca acestea au totusi cruci!- Dar ei nu aveau asa ceva! exclama tata! Niciodata!!!
Biserica adventa minte si acum (prin gura acestui adventist) spunand auzi ca vinul de la aceea nunta nu avea alcool! Bere fara alcool am mai auzit dar vin fara alcool nu prea! Apoi mustul nu te poate veseli dar un pahar cu vin da! Chiar Noe se ameteste destul de bine dupa cate stiu eu. Apoi adventii folosesc alcool .Nu folosesc ei pasta de dinti care are un continut destul de mare de alcool?
Eu stiam clar ca biserica adventa a recunoscut ca s-a inselat in privinta vinului de la aceea nunta si nu cred ca exista must mai vechi sau mai nou apoi diferenta nu ar fi fost sesizabila de comeseni! Mustul cu un gram de alcool este vin!
Nu mai zic ca Sfanta scriptura nu interzice alcoolul! Acolo, sa cumperi cu argintul acela tot ce vei dori: boi, oi, vin si bauturi tari, tot ce-ti va placea, sa le mananci inaintea Domnului Dumnezeului tau si sa te bucuri tu si familia ta. (Deut.14:26)Caci episcopul, ca econom al lui Dumnezeu, trebuie sa fie fara prihana; nu incapatanat, nici manios, nici dedat la vin, nici bataus, nici lacom de castig marsav; (Tit.1:7)
Nu spune: nu are voie sa bea la vin ci sa nu fie supus lui!Vai de cei ce dis-de-dimineata alearga dupa bauturi imbatatoare; vai de cei ce pana tarziu seara se infierbanta cu vin! (Is.5:11)
Pericolul este supunerea omului bauturii ci nu bautul unui pahar!

Last edited by Neaguu; 26.07.2011 at 11:30:52.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 20:32:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Daca in zilele noastre exista si vin fara alcool nu era mare minune sa faca Iisus un vin cu alcolemie mai scazuta si cu proprietati gustative mai rafinate.
Ia-o cum vrei dar nu ma asteptam tocmai tu sa pici asa aproape de adevar :))

Intr-adevar, evreii faceau distinctie intre vinul "regular" cu alcoolemie redusa, obtinut prin fermentatie naturala si fara adaos de drojdie si bauturile tari, ca de exemplu vinul cu drojdie lasat sa fermenteze pana capata alcoolemie maxima.

De asta o si remarcat adventistul nostru ca evreii folosesc si in ziua e azi un vin slab alcoolic, "de dame".
Nu este nici o "cadere", pur si simplu asa il aveau si stramosii lor si e foarte "kosher".

De asta si li s-a reprosat ucenicilor ca erau "plini de must" (FA 2:13), daca depaseai masura cu muuuult, dadeai in balbaiala.
Cu must-must (fermentatia taiata de la bun inceput) poti bea si un hectolitru ca n-ai cum sa te imbeti.

Cred ca si adventistul nostru a priceput dar cand i s-a cerut sa explice FA 2:13 a preferat sa o dea in balbaiala evaziva.

Last edited by AlinB; 29.07.2011 at 20:35:00.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51