[quote=the_Listener;383792]
Citat:
În prealabil postat de Azzuurra
fals ....DA TOT PASAJUL si apoi vedem CE SUNT ACELE ANIMALE si la ce se refera .... esti in stare ? asadar Dumnezeu a zis DAR TU NU AI INTELes CE A ZIS ... ha ha ha .... asadar astept versetele complet si apoi iti demonstrez ca nici pe departe nu e ce spui tu .....
multa iubire
de asta postul e o necesitate , ca nu conteaza ce bagi in gura ? de astya se abtine omul de la animale , CA NU CONTEAZA nu ? LOGICA unde e ? .....asadar un vegetarian fata de un omnivor poate sa fie mult deasupra ... si aici il aduc in discutie pe daniil CARE A DEMONSTRAT ASTA MANCIND VEGETALE SI ERA UN INTELEPT .... sau il contrazici si pe el ? hmmmm
sanatatea , sfintenia , mintea limpede , longevitate , etc etc etc ... astea nu te motiveaza nu ? ha ha ha
este foarte simplu ..... incepi sa nu mai maninci laptel brinza oua .... apoi continui sa scoti carnea si la final pestele .... si gata ...ha ha ha .... asa cum AI INVATAT SA MANINCI CARNE si sa neglijezi restul , ASA VEI INVATA SA MANINCI VEGAN .... adica muieti ti sunt posmagii ? ha ha ha
multa iubire
imi place cind sunt adusi in discutie sfintii cu ce au facut , ce au primit etc etc etc dar cind trebuie ssa le urmama exemplu fiecare da din colt in colt . ba ca e greu , ba ca nu poate , ba ca .... etc etc etc ... PAI UNDE VA E CREDINTA ? hmmm NIMIC NU SE POATE FARA IISUS HRISTOS si vad ca niCI NU II ACORDATI TIMP . nu?
asadar SANSA DE A AJUNGE IN RAI DEPINDE SI DE HRANA ... daca tu te sinucizi lent prin CHIMICAle din hrana , sau hormoni de crestere sau proteine animale care sunt acide si scot calciu din oase etc etc etc , asta ce inseamna ? ai resectat ŽŽ corpul este templu duhului sfint ? sau macar ai incercat ? sau daca ai picat , te-ai ridicat cu nadejde ? NU , nu NU ....
ASADAR CE AI FACUT CU TALANTUL TAU ? l-ai ascuns in pamint ? etc etc etc
multa iubire
|
Cu inceputul:
"CAPITOLUL 11
Primirea paganilor la Hristos.
1 Apostolii si fratii, care erau prin Iudeea, au auzit ca si paganii au primit cuvantul lui Dumnezeu.
2 Si cand Petru s-a suit in Ierusalim, credinciosii taiati imprejur se impotriveau,
3 Zicandu-i: Ai intrat la oameni netaiati imprejur si ai mancat cu ei.
4 Si incepand, Petru le-a infatisat pe rand, zicand:
5 Eu eram in cetatea Iope si ma rugam; si am vazut, in extaz, o vedenie: ceva coborandu-se ca o fata mare de panza, legata in patru colturi, lasandu-se in jos din cer, si a venit pana la mine.
6 Privind spre aceasta, cu luare aminte, am vazut dobitoacele cele cu patru picioare ale pamantului si fiarele si taratoarele si pasarile cerului.
7 Si am auzit un glas, care-mi zicea: Sculandu-te, Petre, junghie si mananca.
8 Si am zis: Nicidecum, Doamne, caci nimic spurcat sau necurat n-a intrat vreodata in gura mea.
9 Si glasul mi-a grait a doua oara din cer: Cele ce Dumnezeu a curatit, tu sa nu le numesti spurcate"
Matei 15:1
Atunci niște farisei și niște cărturari din Ierusalim au venit la Isus și I-au zis:
Matei 15:2 „Pentru ce calcă ucenicii Tăi datina bătrânilor? Căci nu-și spală mâinile când mănâncă.”
.................................................. .............................
Matei 15:10 Isus a chemat mulțimea la Sine și a zis: „Ascultați și înțelegeți:
Matei 15:11 Nu ce intră în gură spurcă pe om; ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om.”
Matei 15:12 Atunci ucenicii Lui s-au apropiat și I-au zis: „Știi că fariseii au găsit pricină de poticnire în cuvintele pe care le-au auzit?”
Matei 15:13 Drept răspuns, El le-a zis: „Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc va fi smuls din rădăcină.
Matei 15:14 Lăsați-i: sunt niște călăuze oarbe; și când un orb călăuzește pe un alt orb, vor cădea amândoi în groapă.”
Isa 9.16; Mal 2.8; Mat 23.16; Luc 6.39;
Matei 15:15 Petru a luat cuvântul și I-a zis: „Deslușește-ne pilda aceasta.”
Matei 15:16 Iisus a zis: „Și voi tot fără pricepere sunteți?
Matei 15:17 Nu înțelegeți că orice intră în gură merge în pântece și apoi este aruncat afară în hazna?
Matei 15:18 Dar, ce iese din gură vine din inimă, și aceea spurcă pe om.
Matei 15:19 Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtișagurile, mărturiile mincinoase, hulele.
Matei 15:20 Iată lucrurile care spurcă pe om; dar a mânca cu mâinile nespălate nu spurcă pe om.”
"de asta postul e o necesitate , ca nu conteaza ce bagi in gura ? de astya se abtine omul de la animale , CA NU CONTEAZA nu ? LOGICA unde e ? .....asadar un vegetarian fata de un omnivor poate sa fie mult deasupra ... si aici il aduc in discutie pe daniil CARE A DEMONSTRAT ASTA MANCIND VEGETALE SI ERA UN INTELEPT .... sau il contrazici si pe el ? hmmmm
sanatatea , sfintenia , mintea limpede , longevitate , etc etc etc ... astea nu te motiveaza nu ? ha ha ha
este foarte simplu ..... incepi sa nu mai maninci laptel brinza oua .... apoi continui sa scoti carnea si la final pestele .... si gata ...ha ha ha .... asa cum AI INVATAT SA MANINCI CARNE si sa neglijezi restul , ASA VEI INVATA SA MANINCI VEGAN .... adica muieti ti sunt posmagii ? ha ha ha
multa iubire "
Cred ca iar ai inteles gresit. Nu faptul ca esti vegetarian te face mai bun. Daca in rest ai alte pacate, efortul tau nu prea e valoros. Dar daca luam 2 persoane cu acelasi numar de pacate, cu siguranta cel care este vegetarian este mai placut Lui Dumnezeu. Asa cum unul vegetarian cu mai multe pacate decat unul care manaca carne, are mai putina trecere in fata Lui Dumnezeu. Dupa cum am spus, sa fii vegetarian e bine. Sa crezi ca asta e totul, mare greseala. Dar este un efort pe care il faci pentru tine si pentru Dumnezeu, dar nu ca ti l-a cerut El. Asa cum, nu inseamna ca o persoana care mananca carne nu se va mantui. Si e tentant pentru cei care se chinuiesc in orice fel sa cada in pacatul mandriei. Si oricum, fiecare trebuie sa faca dupa putere.
Cat despre modul in care incepi sa devii vegetarian, daca citeai mai bine ai fi vazut ca am fost vegetariana. ............
Repet: fiecare dupa putere. "Unul a fost lasat asa, altul asa". Acum foarte bine ca tu urmezi viata anumitor Sfinti care au vost vegetarieni. Bineinteles, tot ei au fost si feciorelnici si au decis sa ramana asa pana la moarte. Banuiesc ca asta vrei si tu, sa le urmezi exemplul, sau vrei sa ne dai noua un exemplu pe jumatate?
Felicitari pentru ca esti vegan, dar nu inseamna ca toti sunt obligati sa fie asa. Sau ca esti deosebit.
Sper ca talantul meu nu e sa fiu vegetariana sau nu. :))
Sa-ti dau un exemplu: am o prietena care nu tine tot postul, in familia ei se face mancare la comun si se conformeaza. Si atat poate. Dar credinta ca a ei n-am mai vazut. Si nu este ceva invatat, sau ca a citit multe carti sau din Biblie, e ceva natural, din nastere si nici n-am cum sa-ti explic in cuvinte.(Fiecare are greseli, asta e clar). Ca sa-ti explic, daca as sta in Manastire toata viata, nu cred ca as ajunge la gradul ei de credinta. In fine, si i s-a spus ........ Fata asta nu tine postul, dar are mult mai multe cu care compenseaza si la al carei nivel probabil nu voi ajunge.
Sper sa nu te superi, sau sa te simti jignit, dar "nu-ti simt iubirea" din comentarii. Doar ai scris:"multa iubire". Dar raspunsurile tale sunt ca un fel de misto ???? Ha ha ha?????
Iti recomand o carte "Moartea unui guru. Rabi R. Maharaj"