Ajungând la finalul celor
454 de commenturi asupra topicului ”Pseudo-știința și teologia ortodoxă”, cred că e timpul unor concluzii.
Adresarea din titlu elimină din start ateii tip a2, konijiro, AllegroNonTroppo și cei ca ei care se întrec în hule, blasfemii și batjocoresc cele sfinte, neavând ce să le mai spunem decât: mergeți cu Dumnezeu în pace … acolo unde vă simțiți bine, cine se aseamănă se adună, și nu poate fi nici o părtășie între Hristos și Veliar, adevăr și minciună, lumină și întuneric …
Acum pentru frații creștini ortodocși: vedem cu bucurie pe cei care au înțeles
înșelarea drăcească darwinistă și o leapădă cu fermitate. Pentru cei ca bogdan81: va veni negreșit mai devreme sau mai târziu și momentul înțelegerii legăturii cu cosmologia revelată în Scriptură și Sf. Tradiție și implicațiile care decurg de aici. Trebuie răbdare și rugăciune fraților, și noi am trecut prin aceste etape, ba chiar și prin ateism și știm ce înseamnă! Mare e Domnul și va birui și aceste blocaje, dacă bineînțeles dorim și noi și Îl rugăm (și lăsăm!) să o facă …
Mai trist este cu aceia care se declară „ortodocși”, ba chiar cred că apără Ortodoxia în felul acesta:
Citat:
În prealabil postat de viorel2010
„ESTE ATAT DE DIFICIL SA INTELEGETI CA SI SFINTII PARINTI POT GRESI INTR-UN ANUMIT CONTEXT SI CA TOATE CITATELE RESPECTIVE (AMINTITE PE HEXAIMERON.RO) POT FI COMPLET FALSE IN CONTEXTUL STIINTIFIC ACTUAL?
|
Si asta FARA a afecta cu ceva imaginea si profunzimea Ortodoxiei ?
Citat:
„Eu am citit ca in iad se merge din alte cauze si nu din cauze de genul CA NU ACCEPTAM UNELE IDEI DE LA SFINTII PARINTI SAU DIN BIBLIE (FIE ELE AFLATE IN CONSENS GENERAL, POATE A EXISTAT UN MOTIV SA FIE IN CONSENS SI SA SE DOVEDEASCA IN FINAL CA FIIND FALSE...)
|
Citat:
„Ce doriti sa demonstrati? Ca DACA PARINTII BISERICII SI BIBLIA AU FOST INTR-UN CONSENS INTR-O GRESEALA DE GENUL 2 + 2 = 5, INSEAMNA ca daca nu CREDEM AD LITERAM asa, ne periclitam mantuirea si spiritualitatea? Mai bine spuneti-ne adevarul: CINE VA PLATESTE SA NE PROSTITI IN FATA? Cine va plateste sa distrugeti Ortodoxia din interior?”
|
Se spune că orice pasăre pe limba ei piere, și uneori mărturisim și fără să vrem cu limba ce avem în inimă. Și atunci aceia care pot măcar gândi ca acest Virusel2010 – sau cum își zice el „viorel” deși cu duhul e „mortel”, se văd a fi într-o mare primejdie, virusați și infectând la rândul lor, și ceea ce e cu adevărat cel mai rău, adăugând la aceasta și cerbicia și împotrivirea la adevărul revelat.
Și aceasta, frații mei ortodocși, știm bine cum se numește … păcat împotriva Duhului Sfant. Înfricoșat lucru, și aici nu mai umblăm cu „miștouri” și ironii de net !!!
Drept pentru care si pe aceștia până la o vreme îi vom ignora întru totul, Domnul să îi miluiască și să-i ajute.
Dacă se poate concepe că Scriptura și Părinții în consens (!!!) pot greși – căci acest consens cosmologic, cronologic, biologic și antropologic iată există fiind chiar lucrarea Duhului Sfânt! - nu vor crede nici de ar învia vreun mort ca să-i convingă. Cele duhovnicești se propun nu se impun și ferice de cei ce le primesc!