Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Eu nu m-am referit nici la context, nici la Filipeni 1,24, ci m-am referit strict la Fillipeni 1,23. Pe acest topic nu ne-am propus să analizăm probleme de doctrină și să le despicăm în 4, ci să semnalăm diferențe între versiunile Scripturii. Parcă așa se numește topicul, nu?
Dar ca să analizăm puțintel și cireșul după care te-ai dat, află că în toate versiunile (ce inutil le-ai postat, doar " ca să sune") pentru versetul 24 inclusiv versiunea ortodoxă (pe care elegant ai evitat-o) apare termenul " trup". Nu mai era nevoie să fie amintit și în versetul 23, cu atât mai mult cu cât el nu există în originalul grecesc. Decât pentru a da credit unei false dogme a " nemuririi sufletului" și a " despărțirii sufletului de trup". Ceea ce s-a și realizat cu prețul parazitării textului sacru.
Această fraudă am semnalat-o eu și atât.
|
Ce nu exista in originalul grecesc? termenul "trup" in versetul 23 din 1 Filipeni?
Pai, hai sa aratam si visinul dupa care te-ai ascuns tu.
Inainte de a mai semnala fraude inexistente in versiunea ortodoxa romaneasca, poate te straduiesti mai mult si gasesti si o conotatie semantica a verbului ἀναλύω (analęō) din versetul 23 care sa corespunda ereziei adventiste.
Asta ca sa "deparazitezi" tu textul sacru.
In caz ca nu-ti da mana, o sa semnalez si eu (si altii) frauda si tendentiozitatile tale anti ortodoxe si atat, fie ca e ontopic sau nu.