View Single Post
Vechi 13.08.2011, 23:43:40
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Sa stii ca pr. Gheorghe are dreptate, sa le spui preotilor de la tine aceste ganduri, sa auda si ei de la popor ce trebuie. Uite, iti dau un exemplu care mi-avenit imediat in minte, citind raspunsul parintelui(...)
[...]
Asadar, iata ca si parintele Gheorghe ne spune ca pastorii trebuie sa auda si din gura noastra ce se intampla in poporul lor!
Nu as zice ca sunt impotriva ideii ca poporul sa comunice cu preotul in "dublu-sens", este chiar obligatoriu ca in comunitate sa existe o dragoste reala, caci doar aceasta va duce la un dialog iubitor si ocrotitor cu scopul clar ca toti sa poata castiga pe Hristos. Da' nu pot sa-mi dau seama (iertare, stiu ca sunt "gangav la minte") cand am indemnat eu in mesajele acestui topic spre ceea ce fratia ta zici mai sus!!?!! Ori esti ironic(a), ori nu s-a inteles nimic din ce am scris, ori (sigur) mai bine tac!

Si inca ceva: ce legatura este intre numele meu si povestirea aia cu parastasul neimplinit fara Sfanta Liturghie. Oare vrei sa spui fratia ta, ca de cate ori preotul este chemat sa participe la un parastas, trebuie sa faca si Sfanta Liturghie inainte? Iata ce zici:

Citat:
Īn prealabil postat de glykys Vezi mesajul
(...)trebuia sa fac un parastas si o slujba la mormant, insa am realizat ca in acea biserica nu se facea slujba Sfintei Liturghii sambata. Or eu stiu ca parastasul trebuie sa vina in continuarea liturghiei si atunci am vrut sa nu mai tin parastasul acolo(...)
Bine este sa se faca Sfanta Liturghie in biserici nu numai sambata, ci si vineri si joi si-n toate zilele, dar de ce crezi ca sambata s-ar face obligatoriu legata de parastas? Nu, aici este o confuzie si sper sa fie doar una nevinovata. Ar fi bine, ai fi la adapost, daca uneori ai incerca sa nu mai fortezi elaborarea de reguli. Inclin sa cred ca dialogul cu acel preot este unul imaginar, sau preotul era din aceia care, ca sa nu supere, zice ca tine si face tot ca el! Eu nici pe forum nu te-am scutit de certare, vai de noi de as fi fost personal inclus in povestea fratiei tale pe rolul preotului care nu stia nici tipic si nici... "la inima nimic".

Ca sa nu lungim scrierea, nu recunosc sa fi indemnat-o pe sora @Constanta sa se duca la preotul nus'care si sa-i dea lectii de teologie! Eu am zis asa:

Citat:
Iata, sora draga, de ce te sfatuiesc sa mergi si sa te pui sub ascultare blanda fata de un invatator priceput, care sa te ajute nu sa faci fapte minunate, ci sa te ajute sa-L apropii pe Dumnezeu de tine. Cand Duhul Domnului se va salaslui in sufletul tau, El te va invata toate! Nu vei mai avea alta grija dacat sa te pastrezi in aceasta unire. Pentru faptele ce le vei face apoi, chiar si minuni de-ar fi, vei spune: sluga netrebnica sunt eu, Domnul este cel care daruieste roabei sale si stiinta si cunostiinta si puterea si Lui se cuvine slava in veci!
Oare crezi ca dupa ce o trimit sa se aseze "la ascultare" as putea sa-i spun si sa dea lectii preotului? Sper ca macar sora @Constanta sa fi inteles bine si sa nu ia, mai apoi, aminte la "traduceri jurnalistice", fie ele si nevinovate.

Domnul cu tine!
Reply With Quote