Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Nu înseamnă deloc asta, ci pur și simplu, e doar predispoziția noastră spre înțelegere și bunătate față de oricine care suferă sau este capabil să înțeleagă suferința celorlalți, asta în măsura în care avem acestă predispoziție sau dacă nu, să citim Decalogul poate că ne va mai lumina. E mult până la “a ne minți cu toții”.
!
|
fals ... nu exista predispozitie fata de ceva sau cineva daca nu e invatata.... asadar este ilogic sa afirmi aceste lucruri , deoarece daca duci ideea mai departe o sa spui ca un criminal are predispozitie pentru crima si daca o face el nu e vinovat ci predispozitia lui .... asadar un copil E PUR si zero la capitolul inclinatii .... el poat fi influentat inca din burtica mamei sa aiba '' predispozitii '' si asta datorita mamei , a anturajului etc etc etc..... asadar nu fa confuzii .... omul minte ca sa ii fie lui bine
multa iubire
Citat:
Minciună? Maybe yes, maybe not… Un singur lucru e clar: ne amăgim adeseori că tăcerea și adevărurile parțiale nu pot fi considerate minciuni. Ce să mai spun de interpretările diverse pe care le dăm acelorași fapte și acțiuni ale noastre când, de pildă, un om poate fi considerat erou sau nebun, după caz sau în funcție de cel care emite judecăți de valoare. Tâmpenie? Eu propun să-i spunem naivitate.
!
|
nimeni nu e naiv ,,, fiecare isi vede interesul stai linistit ..... suntem atit de ipocriti incat suntem in stare sa omorim adevarul care ne arata cine suntem ... de asta Iisus a fost pus pe cruce .... sau zaharia a fost omorit , sau in zilele noastre multi care sunt impotriva minciunii ....
multa iubire
Citat:
Eu am învățat un lucru simplu: când cineva îmi dă un sfat am grijă să văd dacă se potrivește situației mele concrete de viață și poate să-mi influențeze deciziile pentru ceva mai bun. Chiar nu mă interesează cine mă sfătuiește, ci doar ceea ce îmi spune și apoi rațiunea proprie cu care m-a înzestrat Dumnezeu n-are decât să discearnă între bine și rău. Nu de alta, dar cine sunt eu să pun la microscop viața aproapelui meu și să declar cu emfază dacă are dreptul să mă sfătuiască sau nu? Și chiar dacă a făcut greșeli inimaginabile pe care un prost nu le înțelege și în plus, poate fi lipsit chiar de dragostea creștinească pentru a accepta un om așa cum este…
!
|
deciziile pentru ceva mai bun? PENTRU CINE ? hmmmm
daca eu ti/as da un sfat sa nu fumezi cu tigara in gura , tu ce ai face ?
multa iubire
Citat:
În paranteză fie spus: doar deștepții fac prostii, proștii se comportă așa cum sunt. Doar în mintea unui om cât de cât luminat se naște ideea că a putut face o prostie. Prostul are impresia că nu greșește niciodată și adevărurile lui sunt literă de lege. Și mai și îi judecă pe ceilalți pentru că așa îi șade lui bine: să formuleze judecăți de valoare “adânci” despre viața tuturor că “de’ , a lui e aproape perfectă (tot el va declara plin de importanță că nimeni nu este perfect), n-a dat în cap la nimeni, nu a furat, nu a mințit și nu s-a căsătorit cu una fără frâne”. Și e împăcat cu sine însuși și deci are dreptul de a se erija în judecător, nu-i așa?
!
|
pai daca prostii se comporta asa cum sunt inseamna CA SUNT SINGURIi SINCERI dintre toti . adica in ei nu exista minciuna fata de restul lumii ....
daca am fi toti prosti cu intelepciune ce bine ar fi ....

multa iubire
ps toti suntem niste prosti in fata lui Dumnezeu ? ??????
Citat:
Vechea poveste: a operei și autorului? Ne interesează opiniile cuiva doar pentru că acel cineva este cum este sau pentru ceea ce a produs el efectiv? Ex. Ce-ar fi să-l aruncăm la groapa de gunoi a istoriei pe Mihai Eminescu cu toată poezia lui dat fiind că a fost o persoană labilă și nebună la un moment dat și mai ales, a preacurvit cu una fără frâne, ca să nu zic alt fel. Dar nu: el este poetul nostru național!
!
|
si hitler a ramas in istorie , si stalin ... si ei '' au produs '' ..... cind vorbesti despre adevar IL PREZINTI asa cum este ca sa ai o judecata dreapta .... omul e invatat sa ascunda raul nu sa il inteleaga ... mihai eminescu este poet national si va ramine asa ... dar este si om cu pacatele sale si aceste lucruri il fac sa fie uman
multa iubire
Citat:
Să revin la lumea noastră mai prozaică… O altă minciună (prejudecată): adevărul sau valoarea unor afirmații depind în capetele reprezentanților mediocrității de caracterul sau valoarea (chiar viața și experiența de viață) a omului care le emite.
Eu zic că nu cazul să ne lăsăm furați de peisajul înțelepciunii noastre populare de a da cu bâta în baltă în momente cheie ale vieții, ci să ne plimbăm, totuși, împreună și să comunicăm unii cu ceilalți ca să se vădească și în noi realitatea îndeplinirii poruncii Mântuitorului “Iubiți-vă așa cum v-am iubit Eu pe voi”.
Multă pace!
P.S. Dacă îmi aduc bine aminte, sfatul adminului era să nu abuzăm de prea multe majuscule în postările noastre (echivalentul țipetelor pe internet). Sau trebuie să mă uit la viața lui pentru a-i accepta recomandarea?
Multă iubire!
|
unde s/a plimbat iisus CU FARISEII sa aplice acea porunca ? cum poate sa se plimbe brat la brat ADEVARUL cu minciuna ? hmmmm .... asadar tu folosesti cuvinte frumoase dar fara esenta in context ....
ps acele majuscule la mine ,sa ti le explic ... ele sunt puse CA SA VEZI , ca de multe ori cei cu care discut NU VAD ca dau raspunsul uneori inainte sa puna ei intrebarea .... asadar este un lucru bun pentru cel cu care discut ....
multa iubire