View Single Post
Vechi 21.08.2011, 20:32:42
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Draga mea, toate bune si frumoase in ceea ce zici tu. Dar ai suport biblic la ceea ce sustii? Asa pot sa zic si eu ca Iisus era chinez dar nu pot dovedi cu nimic.Matei zice ca la Cina cea din urma au participat doar cei 12 apostoli (Matei 26:20), tu zici ca erau si femei. Poti dovedi cu versete biblice ceea ce zici? Nu. Asa ca afirmatiile tale sunt speculatii. Tu zici ca fiecare crestin in parte este preot insa Biblia zice altceva (nu numai asta ortodoxa plina de modificari ci si Biblia Cornilescu si oricare Biblie (chiar si King James-cea mai utilizata Biblie in Statele Unite).Sa luam pe rand. Harul preotiei se transmite prin punerea mainilor.Asa a primit Pavel de la Anania (Fapte 9:17);Timotei tot la fel (1 Timotei 4:14).Daca fiecare crestin in parte este preot, cum se face ca in Biblie la Faptele Apostolilor scrie ca Pavel si Barnaba au hirotonit (randuit) preoti in Listra, Iconiu si Antiohia.Daca fiecare crestin e preot mai era nevoie sa fie randuiti preoti? Eu zic ca nu! Tu insa nu ai adus nici un verset biblica care sa sustina afirmatiile tale.
Tot la fel si in cazul diaconiei, tot prin punerea mainilor se sevarsea (Fapte,6:6).Daca toti suntem preoti si toti suntem diaconi, de ce a mai fost nevoie ca apostolii sa aleaga 7 barbati si sa-si puna mainile peste ei, daca toata comunitatea de crestini era plina de preoti si preotese?Unde e logica ta?
Draga mea, ai zis ca in Biblia ortodoxa s-au facut modificari cu buna stiinta in sensul ca termenul BATRAN a fost inlocuit cu termenul EPISCOP sau PREOT.Insa dovezile te contrazic.Intra te rog pe Google la Codex Sinaiticus Home si acolo vei gasi in mai multe limbi tradus acest manuscris de secol IV a intregii Biblii de catre o echipa multinationala.Ve gasi termenul BISHOP care se traduce EPISCOP si nu BATRAN.Acelasi lucru vei gasi si daca citesti Biblia King James in engleza.Vei gasi tot termenul Bishop (episcop).Asa ca traducatorii Bibliei ortodoxe nu au modificat nimic.
Eu insa astept dovezile tale pentru afirmatia ta ca au existat femei preoti, imclusiv pentru preotul Fecioara Maria.Cuvantul tau ca singura dovada, e destul de slab.Astept raspunsul tau draga Adriana.Doamne ajuta!
Domnule Stefan,
Iar dovediti ca nu aveti capacitatea sa intelegeti o postare si mai imi puneti in gura si afirmatii pe care nu le-am zis. Asa ca repet si deschideti bine ochii si urechile.
In Biblia nemodificata exista episcop, batran si diacon, exista preotie imparateasca (care apartine tuturor oamenilor), exista preotii evrei dupa randuiala lui Aaron si exista Iisus, preot dupa randuiala lui Melchisedec. Nu exista preotii de care vorbiti dvs., aceia hirotoniti, pentru simplu motiv ca in varianta originala si toate celelalte traduceri este vorba de BATRANI. intelegeti domnule Stefan, batrani. Nu am zis niciodata ca nu ar exista episcopii, dimpotriva, deschideti bine ochii si urechile, episcopii existau pentru ca era o forma de GUVERNARE a comunitatii, erau mai mare peste BATRANI, si ei tot cu functia de GUVERNARE dupa modelul comunitatii evreiesti care nu era condusa de Parlament ci de BATRANI. Batranii NU erau preoti ci preotii la evrei erau de pe linia lui Aaron, iar la crestini, erau toti crestinii.
Si deschideti ochii si urechile Domnule Stefan, batranii si seful lor episcopul NU erau alesi prin vot liber ca acum parlamentul si seful statului, ci erau DESEMNATI, ceea ce la evrei se numea UNSI in functie. Deci normal ca cineva isi punea mainile pe ei ca sa-i desemneze pentru ca nu exista votul liber. Iar diaconii normal ca si ei erau DESEMNATI, adica UNSI, tot prin punerea mainilor, tocmai pentru ca indeplineau functie sacramentala: slujirea Euharistiei.

Degeaba imi spuneti ca apostolii erau doar cei 12, pentru ca si daca admit ca Domnul le-ar fi trimis in alta camera pe femei impreuna cu mama Sa sa ia Cina Pascala, ceea ce nu cred, tot ramane faptul ca El ni se adresa noua, tuturor, in acele momente, altfel Euharistia ar fi fost rezervata doar clerului sau doar barbatilor iar noi, femeile, nu am lua-o. Nici Ap. Pavel nu a zis ca Domnul s-a aratat prima data femeilor dupa inviere, dar asta nu inseamna ca Domnul a facut altfel doar pentru ca nimeni nu se obosea sa le bage si pe femei in seama ci le desconsidera mereu cu nonsalanta. Dovada ca erau si femei si ca mesajul era si pentru femei este insusi faptul ca eu iau Euharistia ca femeie, si diaconitele serveau Euharistia la mese din moment ce erau desemnate pentru asta. Fie ca va place, fie ca nu.
Cat despre Episcopi si Batrani, tocmai pentru ca functia lor era de GUVERNARE, si NU una legata de CULT, iar SPATIUL
PUBLIC era MONOPOLIZAT de barbat, de aceea nu erau alese si femei, ci femeile erau alese doar pentru functia SACRAMENTALA cum era botezul si Euharistia. Fie ca va place, fie ca nu.

Last edited by Adriana3; 21.08.2011 at 20:41:55.