![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tot la fel si in cazul diaconiei, tot prin punerea mainilor se sevarsea (Fapte,6:6).Daca toti suntem preoti si toti suntem diaconi, de ce a mai fost nevoie ca apostolii sa aleaga 7 barbati si sa-si puna mainile peste ei, daca toata comunitatea de crestini era plina de preoti si preotese?Unde e logica ta? Draga mea, ai zis ca in Biblia ortodoxa s-au facut modificari cu buna stiinta in sensul ca termenul BATRAN a fost inlocuit cu termenul EPISCOP sau PREOT.Insa dovezile te contrazic.Intra te rog pe Google la Codex Sinaiticus Home si acolo vei gasi in mai multe limbi tradus acest manuscris de secol IV a intregii Biblii de catre o echipa multinationala.Ve gasi termenul BISHOP care se traduce EPISCOP si nu BATRAN.Acelasi lucru vei gasi si daca citesti Biblia King James in engleza.Vei gasi tot termenul Bishop (episcop).Asa ca traducatorii Bibliei ortodoxe nu au modificat nimic. Eu insa astept dovezile tale pentru afirmatia ta ca au existat femei preoti, imclusiv pentru preotul Fecioara Maria.Cuvantul tau ca singura dovada, e destul de slab.Astept raspunsul tau draga Adriana.Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Cred se refera la preotia generala (imparateasca), din care toti facem parte, cum spunea pr.Staniloae, nu la preotia slujitoare. Eu va dau dreptate, femei-hirotonisite ca preot sau episcop n-au existat; daca existau ar fi fost normal sa fie mentionate in Constitutiile Apostolice ,Testamentum Domini sau orice scriere istorica a vremii. Asa cum apar numele unor femei care au slujit Biserica, insa nu exercitand puterea pastorala, asa ar fi trebuit sa fie mentionate si femeile episcop,in cazul in care ar fi existat. Vocatia femeilor, personalizata in Fecioara Maria, era predestinata unor sarcini ce tin cont de sacerdotiului laicilor,apostolatul laic, nu sacerdotiul ordinului, "preotia" femeilor nu a rezidat din functii atribuite, n-aveau nevoie, ele se daruiau muncii misionare. In simbolistica adunarii liturgice, femeia este numita " altar" si reprezinta rugaciunea. Sa lupti pentru "putere" in biserica mi se pare o tradare a naturii femeii, anihilarea starii charismatice feminine, care se lasa dominata de orgoliu si lupta pentru suprematie,prost inteleasa. Reinstaurearea diaconatului, daca se va face, va fi natural, nu datorita vocilor infierbantate de egalitarism, ci datorita femeilor preocupate "de cele sfinte", de slujirea Bisericii, deci o recunoastere a meritelor lor.
Last edited by ioanna; 21.08.2011 at 16:55:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar dovediti ca nu aveti capacitatea sa intelegeti o postare si mai imi puneti in gura si afirmatii pe care nu le-am zis. Asa ca repet si deschideti bine ochii si urechile. In Biblia nemodificata exista episcop, batran si diacon, exista preotie imparateasca (care apartine tuturor oamenilor), exista preotii evrei dupa randuiala lui Aaron si exista Iisus, preot dupa randuiala lui Melchisedec. Nu exista preotii de care vorbiti dvs., aceia hirotoniti, pentru simplu motiv ca in varianta originala si toate celelalte traduceri este vorba de BATRANI. intelegeti domnule Stefan, batrani. Nu am zis niciodata ca nu ar exista episcopii, dimpotriva, deschideti bine ochii si urechile, episcopii existau pentru ca era o forma de GUVERNARE a comunitatii, erau mai mare peste BATRANI, si ei tot cu functia de GUVERNARE dupa modelul comunitatii evreiesti care nu era condusa de Parlament ci de BATRANI. Batranii NU erau preoti ci preotii la evrei erau de pe linia lui Aaron, iar la crestini, erau toti crestinii. Si deschideti ochii si urechile Domnule Stefan, batranii si seful lor episcopul NU erau alesi prin vot liber ca acum parlamentul si seful statului, ci erau DESEMNATI, ceea ce la evrei se numea UNSI in functie. Deci normal ca cineva isi punea mainile pe ei ca sa-i desemneze pentru ca nu exista votul liber. Iar diaconii normal ca si ei erau DESEMNATI, adica UNSI, tot prin punerea mainilor, tocmai pentru ca indeplineau functie sacramentala: slujirea Euharistiei. Degeaba imi spuneti ca apostolii erau doar cei 12, pentru ca si daca admit ca Domnul le-ar fi trimis in alta camera pe femei impreuna cu mama Sa sa ia Cina Pascala, ceea ce nu cred, tot ramane faptul ca El ni se adresa noua, tuturor, in acele momente, altfel Euharistia ar fi fost rezervata doar clerului sau doar barbatilor iar noi, femeile, nu am lua-o. Nici Ap. Pavel nu a zis ca Domnul s-a aratat prima data femeilor dupa inviere, dar asta nu inseamna ca Domnul a facut altfel doar pentru ca nimeni nu se obosea sa le bage si pe femei in seama ci le desconsidera mereu cu nonsalanta. Dovada ca erau si femei si ca mesajul era si pentru femei este insusi faptul ca eu iau Euharistia ca femeie, si diaconitele serveau Euharistia la mese din moment ce erau desemnate pentru asta. Fie ca va place, fie ca nu. Cat despre Episcopi si Batrani, tocmai pentru ca functia lor era de GUVERNARE, si NU una legata de CULT, iar SPATIUL PUBLIC era MONOPOLIZAT de barbat, de aceea nu erau alese si femei, ci femeile erau alese doar pentru functia SACRAMENTALA cum era botezul si Euharistia. Fie ca va place, fie ca nu. Last edited by Adriana3; 21.08.2011 at 20:41:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamna daca biserica este calauzita de Duhul Sfant trebuie sa cautati o biserica apostolica in care femeile si barbatii slujeau la altar ! Mai trebuie sa gasiti si niste crestini care cred partial in biblie. Adica numai cea ce le convine! Faceti o secta sau o biserica si lasati-ne in pace. Eu cred ca e pierdere de timp sa vorbesc cu dumneavoastra. Ieri erati ortodoxa si faceati pe naiva ca nu stiati de unde stiu ca sunteti ortodoxa , acum sunteti crestina din turma bunului Iisus(noua secta?!?). Lupul care isi schimba blana dar naravul mai putin...Amuzant cum ii intoarce vorbele spuse de Ioana! O sa spuneti ca si Nt este impotriva femeii deoarece nu a fost scris de femei!! In acest caz biserica nu a fost condusa de Duhul Sfant ci de ambitia barbatilor! Si aici e problema ei! Cand o sa apara femeile preot in biserica biserica va lua un mare avant. Dar cum sa prezinte biserica adevarul daca ea a fost impotriva femeii... bla bla bla
Last edited by Neaguu; 21.08.2011 at 21:04:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai bine! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In legatura cu partea a 2 a mesajului tau, tu imi pui cuvinte in gura pe care eu nu le-am zis.Am zis eu in mesajele mele ca Euharistia este destinata exclusiv barbatilor? Scrie undeva asa ceva in Biblie? Am zis ca la Cina cea de taina au participat doar cei 12 apostoli, iar eu l-am citat pe Matei.Eu nu zic nimic de la mine.Dupa cum vezi eu citez mereu din Biblie. Citez din nou: "Și ucenicii au făcut precum le-a poruncit Iisus și au pregătit Paștile. Iar când s-a făcut seară, a șezut la masă CU CEI DOISPREZECE UCENICI." (Matei 26:19-20) Vezi ce zice evaghelistul Matei, ca Iisus a luat acesta Cina doar cu cei 12 apostoli.Pomeneste cumva si de femei? Zice undeva in vreo evanghelie ca la acesta Cina au participat vreo femeie sau mama lui Iisus sau ca ar fi servit la masa vreo femeie? NU draga mea, fie ca iti place, fie ca nu. Asta nu insemna ca Euharistia este doar pentru barbati.Hristos a venit pe pamant PENTRU OM (BARBAT SI FEMEIE) iar Euharistia este tot pentru OM (BARBAT SI FEMEIE), numai ca la acesta Cina au participat doar barbati.Asata zice Biblia si nu eu. Daca tu gasesti in Biblia ca ar fi participat si femei TE ROG SA-MI ARATI VERSETELE CARE SUSTIN ASA CEVA.Astept! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu dvs. nu am cum discuta atata timp cat omul zice mere si dvs intelegeti pere. Evreii erau supusi stapanirii romane dar cultul lor il guvernau cum vroiau, nu aveau treaba romanii atata timp cat isi plateau taxele. Batranii exact cu asta se ocupau cu bunul mers al comunitatii lor si nicidecum nu erau preoti. Ca atare exact la fel au facut si dupa ce s-au crestinat, si-au ales batranii. Iar daca tot vreti istorie, azi am aflat ca modelul de guvernare al Frantei a fost ales exact dupa modelul BC pentru ca au estimat ca este foarte eficient. Si dvs. va faceti ca nu intelegeti faptul ca barbatii evrei nu prea le luau in calcul pe femei nici cand erau de fata? Omisiunea lor nominala in textele scrise nu inseamna neaparat lipsa lor reala. Si v-am dat exemplu cu Ap. Pavel care le omite. Si nici pana azi nu mi-a raspuns cineva cine erau "toti ceilalti apostoli". De parca ar interesa pe careva. Dvs. nu ati spus ca Euharistia ar trebui data numai barbatilor, asa-i? Cum de nu v-a trecut prin cap sa spuneti ca nu ar trebui data si femeilor din moment ce, la Cina cea de Taina Domnul a dat-o doar barbatilor? Pai ce, erau femei acolo ca sa o primeasca si ele? Deci avand in vedere ca Domnul a dat Euharistia numai barbatilor si nu a chemat nici o femeie sa il urmeze, nu a dat Euharistia niciunei femei din moment ce de fata erau doar cei 12 barbati apostoli si nici Duh Sfant nu a suflat peste vreo femeie dupa spusele voastre, pai imi cer scuze in cazul asta ca mi-am bagat nasul in Biserica barbatilor. Nu a fost alegerea mea sa fiu botezata aici. Nu or fi vazut bine ca eram fetita cand m-au Botezat. Asa ca stati linistit ca in Biserica barbatilor eu nu mai calc. Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 01:56:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce priveste botezul copiilor, am gasit un argumnt interesant citind "In Duhul credintei si evlaviei ortodoxe" de Arhim. Prof. Vasile Prescure. Iata ce scrie la pag 24-25 "In ceea ce priveste primirea Botezului se sustine de catre unii crestini ca mai intai este necesara credinta si pocainta si apoi urmeaza Botezul, care n-ar avea alt rol decat acela de a intari, printr-un semn exterior, ceea ce s-a savarst prin credinta si pocainta. In acest caz numai cei maturi pot primi Botezul intrucat indeplinesc aceste conditii, iar copiii sunt exclusi. Ceeea ce trebuie sa retinem mai intai este faptul ca desi in Sfanta Scriptura se cer credinta (Marcu 16,16) si pocainta (Fapte II, 38), acestea se cereau varstnicilor, aveau un caracter general si constau din lepadarea celei vechi decat in marturia celei noi. Cunoastem din Sfanta Scriptura ca in urma predicarii Evangheliei de catre Sfintii Apostoli s-au facut numeroase convertiri. Asa, de pilda, la Cincizecime au fost botezati, dupa ce au ascultat predica Sfanului Petru, trei mii de persoane. Ori, intr-o singura zi nu puteau sa-si insuseasca pe de-a intregul Evanghelia mantuirii, sa creada in ea si sa se pocaiasca. In aceeasi stuatie a fost sutasul Corneliu, care s-a botezat foarte curand, inainte de a fi ajuns sa cunoasca tainele credintei (Fapte 10,47), Lidia (Fapte 16, 14-15) famenul Candachiei, temnicierul din Filipi, etc. Toti acestia s-au botezat intr-un timp extrem de scurt, urmand ca sa-si dezvolte credinta si spocainta numai dupa botez". Ca si noi, cei botezati de mici. Ma gandesc ca pocainta este o sarcina de o viata si nu poate fi realizata in timp scurt. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este normal sa se adanceasca in timp credinta si pocainta, nu este obligatoriu ca omul sa faca totul in chip desavarsit la Botez ci desavarsirea se lucreaza o viata. Obligatoriu ar trebui sa fie consimtirea de buna-voie la Botez si motivata de credinta, chiar daca inca nedesavarsita. Cat despre faptul ca Domnul s-a jertfit si pentru femei, asa este. In biserica barbatilor insa, inca nu s-a aflat asa ca eu nu am ce cauta in ea. Pai ce, eu sunt barbat ca sa intru in ea? Sa si-o tina pentru ei daca asta vor. Si se mai intreba un musulman convertit cum de femeile mai pot fi credincioase la ei la cat sunt de discriminate si dispretuite de propria religie. Am vrut sa-i zic ca inca nu stie cu adevarat in ce s-a bagat cand a devenit crestin, ca nu-i mare diferenta de statut pentru femeie intre cele doua. Chiar dimpotriva, macar musulmancele nu-s umilite sa se spovedeasca unui barbat. Asa ceva nu se intampla la primii crestini, au avut bunul simt sa le hirotoneasca pe diaconite. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|