Citat:
Īn prealabil postat de Adriana3
Dvs. nu ati spus ca Euharistia ar Si dvs. va faceti ca nu intelegeti faptul ca barbatii evrei nu prea le luau in calcul pe femei nici cand erau de fata? Omisiunea lor nominala in textele trebui data numai barbatilor, asa-i? Cum de nu v-a trecut prin cap sa spuneti ca nu ar trebui data si femeilor din moment ce, la Cina cea de Taina
Domnul a dat-o doar barbatilor? Pai ce, erau femei acolo ca sa o primeasca si ele? Deci avand in vedere ca Domnul a dat Euharistia numai barbatilor si nu a chemat nici o femeie sa il urmeze, nu a dat Euharistia niciunei femei din moment ce de fata erau doar cei 12 barbati apostoli si nici Duh Sfant nu a suflat peste vreo femeie dupa spusele voastre, pai imi cer scuze in cazul asta ca mi-am bagat nasul in Biserica barbatilor. Nu a fost alegerea mea sa fiu botezata aici. Nu or fi vazut bine ca eram fetita cand m-au Botezat. Asa ca stati linistit ca in Biserica barbatilor eu nu mai calc.
|
Adrina, iarta-ma ca iti raspund, desi nu mie personal mi-ai scris, dar am o intrebare: oare Domnul Iisus Hristos S-a rastignit doar pentru Apostoli, de ii pomenesti in legatura cu Sf. Impartasanie?
In ceea ce priveste botezul copiilor, am gasit un argumnt interesant citind "In Duhul credintei si evlaviei ortodoxe" de Arhim. Prof. Vasile Prescure. Iata ce scrie la pag 24-25
"In ceea ce priveste primirea Botezului se sustine de catre unii crestini ca mai intai este necesara credinta si pocainta si apoi urmeaza Botezul, care n-ar avea alt rol decat acela de a intari, printr-un semn exterior, ceea ce s-a savarst prin credinta si pocainta. In acest caz numai cei maturi pot primi Botezul intrucat indeplinesc aceste conditii, iar copiii sunt exclusi.
Ceeea ce trebuie sa retinem mai intai este faptul ca desi in Sfanta Scriptura se cer credinta (Marcu 16,16) si pocainta (Fapte II, 38), acestea se cereau varstnicilor, aveau un caracter general si constau din lepadarea celei vechi decat in marturia celei noi.
Cunoastem din Sfanta Scriptura ca in urma predicarii Evangheliei de catre Sfintii Apostoli s-au facut numeroase convertiri. Asa, de pilda, la Cincizecime au fost botezati, dupa ce au ascultat predica Sfanului Petru, trei mii de persoane. Ori, intr-o singura zi nu puteau sa-si insuseasca pe de-a intregul Evanghelia mantuirii, sa creada in ea si sa se pocaiasca. In aceeasi stuatie a fost sutasul Corneliu, care s-a botezat foarte curand, inainte de a fi ajuns sa cunoasca tainele credintei (Fapte 10,47), Lidia (Fapte 16, 14-15) famenul Candachiei, temnicierul din Filipi, etc. Toti acestia s-au botezat intr-un timp extrem de scurt, urmand ca sa-si dezvolte credinta si spocainta numai dupa botez".
Ca si noi, cei botezati de mici. Ma gandesc ca pocainta este o sarcina de o viata si nu poate fi realizata in timp scurt.