Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2011, 02:04:53
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Miha-Anca, sa stii ca baptistii sunt trinitarieni, niceeni si calcedonieini, eu n-au pastrat forma ca atare a Crezului, insa fondul e acelasi in marturisirea lor de credinta.
Vechi 22.08.2011, 02:05:14
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Adriana, mesajele, cat timp nu sunt pe MP, vor fi citite de toti care acceseaz acest topic.
In ceea ce priveste combaterea: cat timp parerea ta difera de Catehism, de Sfintii Parinti, nu este ortodoxa. Iti dau un singur exemplu: femeile-preoti, despre care tot pledezi de catava vreme. Nu este o idee ortodoxa. Si multe altele. Dar ti s-a mai spus aces lucru; nu e o noutate.

Dealtfel nu esti prima, care mergi la catolici. Mai avem un caz chiar aici pe forum, care cu timpul a ramas de tot la ei. Dar Dumnezeu ne-a dat Liberul Arbitru; faca, deci, fiecare ce vrea!
Miha draga,
Am si eu o intrebare: iti face placere sa fii rautacioasa sau este involuntar? Destinatarul mesajului vroia sa stie ce confesiune am, ii explic, iar tu vii sa-mi spui ca nu are sens sa repet de parca tie ti-ar fi fost adresat si ma repetam.

Cat despre ortodoxie, nu poti pune nici tu si nici sfintii monopol pe ea. Iar sfintii nu sunt parinti pentru ca Parinte imi este doar cel Ceresc si cel trupesc cu care a colaborat sa ma aduca pe lume. Nici un sfant nu poate sa imi fie parinte. Poate sa imi fie frate. Si repet, nu poate nimeni pune monopol pe marirea care se aduce lui Dumnezeu tocmai pentru ca ii apartine numai destinatarului, Dumnezeu. Femeile preot exista fie ca vrei, fie ca nu, iar credinta lor este cat se poate de ortodoxa. Si la fel si credinta catolicilor. Ca-ti place, ca nu-ti place.
Vechi 22.08.2011, 02:11:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
:D Dar de femei-preot si alte din astea tot nu ai sa ma auzi vorbind. :D De fapt catolicii au o ecclesiologie foarte stricta, la fel de stricta ca si ortodocsii. Papa precedent chiar a interzis discutia despre posibilitatea hirotoniei femeilor, scurt si cuprinzator. Papa actual a intarit.

De fapt Adriana crede in Adrianism, o formula proprie de credinta si intelegere a lui Dumnezeu, dar pe care il numeste ortodoxie. Desi NU ARE NICI O LEGATURA cu ortodoxia sau romano-catolicismul autentic. De fapt ideea de intoarcere la practica din anul 100 este o idee protestanta, si ea stie lucrul acesta si ca daca faci asa ignori 2000 de ani de evolutie si istorie crestina, si mai ales de lucrare a Sf. Duh in Biserica. Dar ne invartim in jurul cozii, in nici un caz nu o poate convinge cineva pe Adriana ca dupa cum crede ea, nu se incadreaza in nici un fel de a crede traditional. Nici macar in cel de la anul 100. Poate doar Sf. Duh sa o convinga...dar noi, nu.
Unde a intarit Papa actual? Ai documente sa imi arati? Pentru ca mie exact pe dos mi-a spus un oficial al Vaticanului chiar anul asta.
Vechi 22.08.2011, 02:19:25
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Unde a intarit Papa actual? Ai documente sa imi arati? Pentru ca mie exact pe dos mi-a spus un oficial al Vaticanului chiar anul asta.
Pope removes bishop who expressed openness to ordaining women
2 mai 2011: VATICAN CITY -- Pope Benedict XVI has removed Australian Bishop William M. Morris of Toowoomba from office five years after he wrote a pastoral letter indicating he would be open to ordaining women and married men if church rules changed to allow such a possibility (...)
The Vatican did not explain the pope's decision, but in the past has made it clear that the Catholic Church considers it a matter of faith that Jesus chose only men to be his apostles and, therefore, the church is not free to ordain women. In addition, it has affirmed that while exceptional cases exist, celibacy is the norm for priests in the Latin rite.
http://ncronline.org/news/women/pope...rdaining-women

Last edited by ioanna; 22.08.2011 at 02:26:57.
Vechi 22.08.2011, 02:31:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Adriana, spui ca Biserica Ortodoxa e abuziva, discriminatorie, rea, nedreapta, dura,traumatizanta si totusi Domnului ti-a spus: nu o parasi! Oare atitudinea noastra fata de formele si traditiile bisericii nu reflecta starea inimii noastre? Poate fi o stare de umila acceptare a ceea ce au creat inaintasii nostri, sub calauzirea Sf. Duh, sau una de revolta si mandrie spirituala, de incredintare ca suntem mai spirituali si mai luminati decat altii. Crezi ca Domnul ti-ar putea cere sa ramai in Biserica Ortodoxa, daca aceasta ar fi atat de "rea"? Care din voi doi judeca gresit Biserica? Poate ar trebui sa te gandesti mai mult care a fost scopul Domnului de a-ti da acel raspuns, ce a vizat el si de unde trebuie sa inceapa schimbarea.
Scopul l-am aflat Ioanna, l-am inteles zilele astea. Mi-a zis sa raman pentru ca aveam convingerea ca din punct de vedere dogmatic BO nu are nici o greseala. Nu eram la fel de sigura de celelalte din cauza unor dogme legate de Dumnezeu care nu apar in Biblie, deci pot fi adevarate sau nu. Zilele astea m-am convins ca dreapta marire nu are de-a face cu dogmele. Si stii ce m-a convins? Faptul ca la primii crestini nu exista epicleza si cu toate astea Painea si Vinul se prefaceau in Trupul si Sangele Domnului pentru ca aveau credinta in Fiul lui Dumnezeu si in Cuvantul Lui si de fapt asta este dreapta marire, asta este ortodoxia. Am inteles ca nu mi-a zis sa raman ortodoxa in sensul de a ramane in BO sa ma chinui ci sa raman ortodoxa in sensul de a ma elibera de prejudecati si a-L mari asa cum a cerut: in Duh si Adevar. Parerea unui user ortodox si preluata si de unul catolic si probabil aprobata de multi altii este ca as avea credinta proprie si asta pentru ca o am pe cea a primilor crestini care s-a pierdut de multa vreme, dar nici unul din ei nu a fost mai putin ortodox ca cei de azi si din randul lor s-au nascut proorocii si martirii pe umerii carora s-a cladit biserica. Iar aceia erau oameni cu adevarat liberi iar eu iubesc mai mult decat orice libertatea. Ca atare, Domnul nu imi spusese sa raman in BO ci sa raman ortodoxa, ceea ce nu-i unul si acelasi lucru in zilele noastre. De asta mi-a zis ca imi va fi greu la inceput, pentru ca asociam raspunsul de ortodox cu practica BO ceea ce nu era adevarat ca atare, de acum inainte va fi totul mult mai usor.
Vechi 22.08.2011, 02:35:28
Banned

Implicit

Citat:
Pope removes bishop who expressed openness to ordaining women
2 mai 2011: VATICAN CITY -- Pope Benedict XVI has removed Australian Bishop William M. Morris of Toowoomba from office five years after he wrote a pastoral letter indicating he would be open to ordaining women and married men if church rules changed to allow such a possibility (...)
The Vatican did not explain the pope's decision, but in the past has made it clear that the Catholic Church considers it a matter of faith that Jesus chose only men to be his apostles and, therefore, the church is not free to ordain women. In addition, it has affirmed that while exceptional cases exist, celibacy is the norm for priests in the Latin rite.
http://ncronline.org/news/women/pope...rdaining-women
Multumesc Ioanna,

Inseamna ca oficialii Vaticanului au doua masuri dintre care una-i minciuna. Am sa-i scriu si o sa-i zic pe fata ca-i mincinos. Si inca dadea vina pe ortodocsi si africani ca nu se pune totul mai repede in practica. Acum ma intreb daca si preotul de aici ortodox a folosit aceeasi tehnica desi este cert ca a intrat cu fiica in Altar la Botez.
Vechi 22.08.2011, 02:39:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Dvs. nu ati spus ca Euharistia ar Si dvs. va faceti ca nu intelegeti faptul ca barbatii evrei nu prea le luau in calcul pe femei nici cand erau de fata? Omisiunea lor nominala in textele trebui data numai barbatilor, asa-i? Cum de nu v-a trecut prin cap sa spuneti ca nu ar trebui data si femeilor din moment ce, la Cina cea de Taina
Domnul a dat-o doar barbatilor? Pai ce, erau femei acolo ca sa o primeasca si ele? Deci avand in vedere ca Domnul a dat Euharistia numai barbatilor si nu a chemat nici o femeie sa il urmeze, nu a dat Euharistia niciunei femei din moment ce de fata erau doar cei 12 barbati apostoli si nici Duh Sfant nu a suflat peste vreo femeie dupa spusele voastre, pai imi cer scuze in cazul asta ca mi-am bagat nasul in Biserica barbatilor. Nu a fost alegerea mea sa fiu botezata aici. Nu or fi vazut bine ca eram fetita cand m-au Botezat. Asa ca stati linistit ca in Biserica barbatilor eu nu mai calc.
Adrina, iarta-ma ca iti raspund, desi nu mie personal mi-ai scris, dar am o intrebare: oare Domnul Iisus Hristos S-a rastignit doar pentru Apostoli, de ii pomenesti in legatura cu Sf. Impartasanie?
In ceea ce priveste botezul copiilor, am gasit un argumnt interesant citind "In Duhul credintei si evlaviei ortodoxe" de Arhim. Prof. Vasile Prescure. Iata ce scrie la pag 24-25

"In ceea ce priveste primirea Botezului se sustine de catre unii crestini ca mai intai este necesara credinta si pocainta si apoi urmeaza Botezul, care n-ar avea alt rol decat acela de a intari, printr-un semn exterior, ceea ce s-a savarst prin credinta si pocainta. In acest caz numai cei maturi pot primi Botezul intrucat indeplinesc aceste conditii, iar copiii sunt exclusi.

Ceeea ce trebuie sa retinem mai intai este faptul ca desi in Sfanta Scriptura se cer credinta (Marcu 16,16) si pocainta (Fapte II, 38), acestea se cereau varstnicilor, aveau un caracter general si constau din lepadarea celei vechi decat in marturia celei noi.

Cunoastem din Sfanta Scriptura ca in urma predicarii Evangheliei de catre Sfintii Apostoli s-au facut numeroase convertiri. Asa, de pilda, la Cincizecime au fost botezati, dupa ce au ascultat predica Sfanului Petru, trei mii de persoane. Ori, intr-o singura zi nu puteau sa-si insuseasca pe de-a intregul Evanghelia mantuirii, sa creada in ea si sa se pocaiasca. In aceeasi stuatie a fost sutasul Corneliu, care s-a botezat foarte curand, inainte de a fi ajuns sa cunoasca tainele credintei (Fapte 10,47), Lidia (Fapte 16, 14-15) famenul Candachiei, temnicierul din Filipi, etc. Toti acestia s-au botezat intr-un timp extrem de scurt, urmand ca sa-si dezvolte credinta si spocainta numai dupa botez".

Ca si noi, cei botezati de mici. Ma gandesc ca pocainta este o sarcina de o viata si nu poate fi realizata in timp scurt.
Vechi 22.08.2011, 02:51:11
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Miha draga,
Am si eu o intrebare: iti face placere sa fii rautacioasa sau este involuntar? Destinatarul mesajului vroia sa stie ce confesiune am, ii explic, iar tu vii sa-mi spui ca nu are sens sa repet de parca tie ti-ar fi fost adresat si ma repetam.

Cat despre ortodoxie, nu poti pune nici tu si nici sfintii monopol pe ea. Iar sfintii nu sunt parinti pentru ca Parinte imi este doar cel Ceresc si cel trupesc cu care a colaborat sa ma aduca pe lume. Nici un sfant nu poate sa imi fie parinte. Poate sa imi fie frate. Si repet, nu poate nimeni pune monopol pe marirea care se aduce lui Dumnezeu tocmai pentru ca ii apartine numai destinatarului, Dumnezeu. Femeile preot exista fie ca vrei, fie ca nu, iar credinta lor este cat se poate de ortodoxa. Si la fel si credinta catolicilor. Ca-ti place, ca nu-ti place.
Nu tot ceea ce nu-ti convine, este rautate, Adriana draga.
Mai bine intreaba-te de ce percepi un adevar drept rautate.
Ceea ce am scos in evidenta in textul de mai sus, poate fi cu adevarat numit rautate:
citat Adriana:"Nici un sfant nu poate sa imi fie parinte."
Si este rautate, caci este pacat impotriva Duhului Sfant.
Vechi 22.08.2011, 02:55:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Miha-Anca, sa stii ca baptistii sunt trinitarieni, niceeni si calcedonieini, eu n-au pastrat forma ca atare a Crezului, insa fondul e acelasi in marturisirea lor de credinta.
Ioanna, citeste, te rog, Crezul baptist, al carui link il gasesti mai sus, si vei vedea ce devieri colosale au.
Vechi 22.08.2011, 02:57:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Adrina, iarta-ma ca iti raspund, desi nu mie personal mi-ai scris, dar am o intrebare: oare Domnul Iisus Hristos S-a rastignit doar pentru Apostoli, de ii pomenesti in legatura cu Sf. Impartasanie?
In ceea ce priveste botezul copiilor, am gasit un argumnt interesant citind "In Duhul credintei si evlaviei ortodoxe" de Arhim. Prof. Vasile Prescure. Iata ce scrie la pag 24-25

"In ceea ce priveste primirea Botezului se sustine de catre unii crestini ca mai intai este necesara credinta si pocainta si apoi urmeaza Botezul, care n-ar avea alt rol decat acela de a intari, printr-un semn exterior, ceea ce s-a savarst prin credinta si pocainta. In acest caz numai cei maturi pot primi Botezul intrucat indeplinesc aceste conditii, iar copiii sunt exclusi.

Ceeea ce trebuie sa retinem mai intai este faptul ca desi in Sfanta Scriptura se cer credinta (Marcu 16,16) si pocainta (Fapte II, 38), acestea se cereau varstnicilor, aveau un caracter general si constau din lepadarea celei vechi decat in marturia celei noi.

Cunoastem din Sfanta Scriptura ca in urma predicarii Evangheliei de catre Sfintii Apostoli s-au facut numeroase convertiri. Asa, de pilda, la Cincizecime au fost botezati, dupa ce au ascultat predica Sfanului Petru, trei mii de persoane. Ori, intr-o singura zi nu puteau sa-si insuseasca pe de-a intregul Evanghelia mantuirii, sa creada in ea si sa se pocaiasca. In aceeasi stuatie a fost sutasul Corneliu, care s-a botezat foarte curand, inainte de a fi ajuns sa cunoasca tainele credintei (Fapte 10,47), Lidia (Fapte 16, 14-15) famenul Candachiei, temnicierul din Filipi, etc. Toti acestia s-au botezat intr-un timp extrem de scurt, urmand ca sa-si dezvolte credinta si spocainta numai dupa botez".

Ca si noi, cei botezati de mici. Ma gandesc ca pocainta este o sarcina de o viata si nu poate fi realizata in timp scurt.
Miha,
Este normal sa se adanceasca in timp credinta si pocainta, nu este obligatoriu ca omul sa faca totul in chip desavarsit la Botez ci desavarsirea se lucreaza o viata. Obligatoriu ar trebui sa fie consimtirea de buna-voie la Botez si motivata de credinta, chiar daca inca nedesavarsita.
Cat despre faptul ca Domnul s-a jertfit si pentru femei, asa este. In biserica barbatilor insa, inca nu s-a aflat asa ca eu nu am ce cauta in ea. Pai ce, eu sunt barbat ca sa intru in ea? Sa si-o tina pentru ei daca asta vor. Si se mai intreba un musulman convertit cum de femeile mai pot fi credincioase la ei la cat sunt de discriminate si dispretuite de propria religie. Am vrut sa-i zic ca inca nu stie cu adevarat in ce s-a bagat cand a devenit crestin, ca nu-i mare diferenta de statut pentru femeie intre cele doua. Chiar dimpotriva, macar musulmancele nu-s umilite sa se spovedeasca unui barbat. Asa ceva nu se intampla la primii crestini, au avut bunul simt sa le hirotoneasca pe diaconite.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38