View Single Post
Vechi 22.08.2011, 11:20:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
M-as duce dar nu prea cred cele spuse de tine, frate Catalin.

Majoritatea zdrobitoare a ortodocsilor care au trecut in Bisericile Penticostale nu l-au cunoscut pe Hristos in Biserica Ortodoxa. Au fost botezati ortodox, au mai trecut pe la biserica din an in Pasti, sau nici atunci, dar nimeni nu s-a ocupat de ei. Nimeni nu a avut grija sa le vesteasca evanghelia curata, sa le arate dragoste crestina si sa-i invete din Cuvant.
Printr-o conjunctura favorabila, au ajuns in biserici neoprotestante si crestinii de aici i-au inconjurat cu dragoste, le-au pus Biblia in mana si s-au rugat pentru ei. Oamenii au cunoscut dragostea lui Hristos si au devenit neoprotestanti. Asta e explicatia.

Daca cineva s-ar fi preocupat de ei in biserica ortodoxa ei ar fi devenit ortodocsi. Tu cum crezi ca exista astazi ortodocsi practicanti, seriosi in credinta si traitori? Cineva s-a ocupat de ei, i-a „ucenicizat”.

Este drept ce zici tu ca au existat si furturi de oi. Adica au fost trasi spre penticostalism ortodocsi practicanti, traitori. Dar acestia sunt putini, foarte putini. Iar atragerea acestora se numeste prozelitism si furt de oi, ai dreptate. Si este de condamnat, intr-adevar.
Dar problema e ca nimeni nu se naste invatat. Si multi sfinti au devenit credinciosi pe parcurs. Uite, de exemplu nici eu nu am fost credincios, ci agnostic, desi botezat ortodox, daca pana sa devin ortodox cineva ma atragea in cultul sau se spunea ca am aflat adevarul (am avut multe discutii cand nu eram ortodox cu mormonii).
Asadar asta cu ortodocsii care nu erau prea credinciosi nu prea e adevarata, pentru ca foarte putini erau atei. Poate nu erau foarte practicanti, dar totusi erau ortodocsi.
Mai e problema ca noi ortodocsii nu ii consideram pe penticostali sau alte culte neoprotestante la fel ca si noi, dimpotriva, cine se leapada de ortodoxie isi pierde sufletul. De asemene,a BO nu recunoaste botezul in afara ei sau alte Taine, e ca si cum nu ar fi botezati din punct de vedere ortodox.
Reply With Quote