Citat:
În prealabil postat de catalin2
In virtutea acestei definitii ar trebui sa mergi in adunarile penticostale (si nu numai, toate cele neoprotestante) si sa le spui ca ei sunt de fapt oi furate de catre hoti
|
M-as duce dar nu prea cred cele spuse de tine, frate Catalin.
Majoritatea zdrobitoare a ortodocsilor care au trecut in Bisericile Penticostale nu l-au cunoscut pe Hristos in Biserica Ortodoxa. Au fost botezati ortodox, au mai trecut pe la biserica din an in Pasti sau nici atunci, dar nimeni nu s-a ocupat de ei. Nimeni nu a avut grija sa le vesteasca evanghelia curata, sa le arate dragoste crestina si sa-i invete din Cuvant.
Printr-o conjunctura favorabila, au ajuns in biserici neoprotestante si crestinii de aici i-au inconjurat cu dragoste, le-au pus Biblia in mana si s-au rugat pentru ei. Oamenii au cunoscut dragostea lui Hristos si au devenit neoprotestanti. Asta e explicatia.
Daca cineva s-ar fi preocupat de ei in biserica ortodoxa ei ar fi devenit ortodocsi. Tu cum crezi ca exista astazi ortodocsi practicanti, seriosi in credinta si traitori? Cineva, un ortodox, s-a ocupat de ei, i-a „ucenicizat”.
Este drept ce zici tu ca au existat si furturi de oi. Adica au fost trasi spre penticostalism ortodocsi practicanti, traitori. Dar acestia sunt putini, foarte putini. Iar atragerea acestora se numeste prozelitism si furt de oi, ai dreptate. Si este de condamnat, intr-adevar.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Aici suntem de acord cu "varza" ecumenista. In principal conceptiile ecumeniste spun ca mai mult mai mai putin toate cultele crestine sunt cam la fel, conteaza sa crezi in Iisus, nu conteaza cultul.
|
Iarta-ma dar si definitia ta nu e decat o mare „varza”. Am mari indoieli ca asta inseamna ecumenism.
Eu unul evit sa ating subiectul pentru ca fiecare are definitia lui asupra ecumenismului si asta impiedica dialogul.