Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul
În modelul heliocentric, soarele și luna – sursa lumină/umbră - stau doar aparent pe loc în timpul eclipsei de soare, practic insa luna se deplaseaza cu doar 0,5 grade/ora in jurul Pamantului (fig. stânga sus, stânga jos), în timp ce Pământul efectuează o rotație foarte rapida in jurul axei proprii cu 15 grade/ora. Va reamintesc ca Luna efectueaza o rotatie completa in jurul Pamantului in 29 zile, miscarea aparenta a Lunii pe care o vedem zilnic, conform teoriei lui Copernic, se presupune ca este datorata miscarii de rotatie a Pamantului in jurul axei proprii.
Nota: Umbra reflectata la eclipsa pe pamant, ar trebui se se miste conform teoriei lui Copernic datorita asa-zisei miscarii de rotatie a pamantului in jurul propriei axe (cu 15grade/ora) aceasta miscare fiind mult mai rapida decat cea a Lunii care este de doar 0,5grade/ora (luna efectueaza o rotatie in jurul pamantului in 29 zile). Umbra chiar daca este formata de sistemul soare-luna, se reflecta si se vizualizeaza pe un pamant care se "roteste" in jurul axei proprii cu 15grade/ora !
Explicatie suplimentara dar neconcludenta pentru heliocentristi:
Va rog sa va ganditi la umbra unui copac reflectata pe o masina in miscare; desi umbra sta pe loc, viteza de fuga a umbrei pe suprafata masinii este data de viteza cu care masina trece prin umbra, iar miscarea umbrei este in sensul invers de miscare a masinii.
Problema e următoarea: în acest caz umbra eclipsei ar trebui să se deplaseze de la est la vest ! Dar în realitate, așa cum arată simulatorul (fig. dreapta sus), ea se deplasează de la vest la est ! Deci un caz cu totul imposibil, care anulează empiric modelul helio/acentric !
http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/...e.html#eclipsa
Astept comentariile rautacioase atat ale ateilor cat si ale "ortodocsilor" helio/acentristi teisti.
Va rog sa oferiti explicatii cat de cat logice si argumentate daca doriti sa contraziceti intr-un fel evidenta!
|
Corect. Păi dacă pământul se rotește de la vest spre est normal că umbra ar trebui să se "deplaseze" de la est la vest.
Dar realitatea arată că se deplasează invers. Umbra se plimbă de la vest spre est.
Ceea ce ați uitat să spuneți - dle neica_nimeni_altul - este că:
pământul fiind fix, soarele în mergere de la est spre vest, și luna de la vest spre est (invers rotației soarelui în jurul pământului...),
este normal ca și umbra să se plimbe tot de la vest spre est.
...Dar să lăsăm pe cei ce nu vor să înțeleagă logica (deși, ar putea...), vă rog. Haideți să vorbim serios acum. Puteți să-mi spune-ți, vă rog, în câte ore se învârte luna în jurul pământului, exact.
Și a doua întrebare serioasă (chiar nu știu...); în câte ore soarele?
Nu vă supărați, dar mi-era de ajuns... și chiar îmi este, să cred ce spune Sf. Scriptură, Sfinții Părinți și cei ce țin cu tărie credința, dar acum chiar m-ați făcut curios. Mulțumesc.
Doamne ajută!