Citat:
În prealabil postat de penticostalul
Nu draga Neaguule, Biserica in care am fost primit nu aparut la 1900 ci la Cinzecime, Pentecost.
Eu nu as sta nici cinci minute intr-o Biserica aparuta dupa anul 1900. Nu pot sa fac parte decat din Biserica infiintata de Hristos acum aproape 2000 de ani.
|
Asta e povestea care face parte din incercarile disperate ale cultului penticostal (sau alt cult neoprotestant) de a se justifica, fara vreo legatura cu realitatea. Doar daca membrii ei au hibernat 1900 de ani si s-au trezit in acel an sa faca si "Biserica" penticostala.
Sa-mi spui daca e ceva ce nu e logic in ce spun: cultul (numita biserica de penticostali) penticostal apare la inceputul sec. XX, cand in 1901 Carol Parham, pastor baptist din Kansas sustine ca asupra sa si a unui grup de 13 persoane s-a pogorat Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in limbi. Apoi acestia gasesc adepti si se incheaga o comunitate, se mai faramiteza, apoi ajung si in alte tari si prin prozelitism avem ceea ce avem azi in lume.
Ulterior pastorul este exclus din cult din cauza homosexualitatii.
Asadar daca nu exista acel pastor baptist nu exista azi cultul penticostal, iar tu sau alti penticostali din Romania erati probabil ortodocsi sau in alte culte. Asadar cultul penticostal apare in mod oficial in 1901 si e fondat de acel pastor (pe cei 13 nu-i mai punem la socoteala, ii socotim discipoli).