![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nici acum nu pricepi, ma las pagubas. Eu NU am spus: "toti betivii si excrocii de la penticostali sa plece in BO pentru ca acolo le este locul!" Mi se pare ca tu asta ai inteles. Citeste postarile mele cu atentie si in contextul lor! Niciodata pe acest forum nu am scris nepoliticos la adresa Bisericii Ortodoxe. Discutia lansata pe acest topic este urmatoarea: "Este corect sa sfatuiesti un penticostal sa treaca la ortodoxie?" Eu am emis urmatoarea parere personala pe care o consider ca fiind un adevar demn de luat in seama de orice confesiune: 1. Este corect ca un crestin sa vesteasca evanghelia si sa invite in biserica lui un om care merge pe calea larga, care (macar ca poate se numeste crestin) nu are treaba cu Biserica ci isi vede de viata lui destrabalata, fara Dumnezeu.Cam asta era ideea. Am scris pentru ca eu asa cred, asa mi se pare corect si asa fac... ![]() Am aplicat aceste adevaruri in contextul acestui topic dar am subliniat ca ele sunt valabile din orice confesiune crestina ai privi. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnul Penticostalul, logica este relativ simpla.
Dpdv ortodox, un om care este intr-o secta, are mantuirea subiectiva la fel de chestionabila ca si un ateu. Si ideea este ca daca inclina spre cineva care se numeste Hristos, poate ar dori sa-l gaseasca pe adevaratul Hristos, cel ortodox, nu penticostal, baptist, etc. Dar din pacate multi cred gresit ca este mai usor sa aduci un sectant la Hristos (adevaratul Hristos) decat un ateu. De fapt problema e la fel de complicata, pentru ca oamenii au motive pentru care aleg sa fie atei sau aleg sa stea departe de credinta adevarata. Si asa cum si motivele de ordin existential/moral pentru alegerile ateilor sunt doar pretexte, asa e si cu motivele de ordin teologic sau mai stiu eu ce ale celor care isi gasesc refugiul intr-o secta. In spatele aparentelor argumente sunt de fapt pacate cu care omul prefera sa coabiteze decat sa le lepede. Si atat timp cat omul nu vrea sa-si depaseasca conditia, orice convertire este imposibila. Bine, o samanta nu strica sa arunci dar mai mult e dificil spre imposibil (pentru om). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Preotii la slujba pe tema asta spun ca pe un om dupa ce il convinge sa se lepede de ortodoxie ingerul cazut il ajuta sa se lase de o patim,a ca sa-i fie bine unde s-a dus, sa nu cumva sa se intoarca la ortodoxie, ca el si-a atins deja scopul, ce importanta are ca nu mai are un viciu din moment c enu se mai poate mantui. De multe ori un ateu sau unul care are un viciu devine apoi credincios la un moment de rascruce, dar cineva convertit nu prea se mai intoarce. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa-mi spui daca e ceva ce nu e logic in ce spun: cultul (numita biserica de penticostali) penticostal apare la inceputul sec. XX, cand in 1901 Carol Parham, pastor baptist din Kansas sustine ca asupra sa si a unui grup de 13 persoane s-a pogorat Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in limbi. Apoi acestia gasesc adepti si se incheaga o comunitate, se mai faramiteza, apoi ajung si in alte tari si prin prozelitism avem ceea ce avem azi in lume. Ulterior pastorul este exclus din cult din cauza homosexualitatii. Asadar daca nu exista acel pastor baptist nu exista azi cultul penticostal, iar tu sau alti penticostali din Romania erati probabil ortodocsi sau in alte culte. Asadar cultul penticostal apare in mod oficial in 1901 si e fondat de acel pastor (pe cei 13 nu-i mai punem la socoteala, ii socotim discipoli). |
|
|||
|
|||
![]()
Ecumenismul este raiul prozelitismului eterodox, in special al neoprotestantilor. Pe cine poti converti mai usor de la ortodoxie, pe cel ce crede ca exista doar BO in care e si mantuirea sau pe cel ce crede ca in toate cultele e la fel de bine sau (unul mai fundamentalist, tot ecumenist) ca ortodoxia e cu ceva superioara celorlalte culte, dar toti se mantuiesc.
Vdedem cum de fapt ecumenismul tine de Legea Veche, e nevoie de fapte sau/si credinta. Legea noua aduce harul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar esti inconsecvent si nu vrei sa-ti urmezi logica pana la capat. Daca ai fi corect, impartial si consecvent in logica dumitale ai afirma si despre ortodocsi urmatoarele: Cultul Ortodox apare in 1054 cand Mihail Celularie a fost excomunicat pentru urmatoarele erezii...bla, bla... Dar cand e vorba de biserica dumitale schimbi registrul si afirmi: biserica mea a aparut in anul 33 si a fost infiintata de Iisus Hristos si...asa mai departe Intelegi inconsecventa? Dar, de fapt, macar ca in lumea noastra sunt multe confesiuni, BISERICA este una singura. Eu, si multi din Biserica Penticostala, facem parte din ea. Probabil si dumneata si multi din Biserica Ortodoxa, nu stiu. Dumnezeu stie. Dar un lucru este sigur: Biserica din care fac eu parte a inceput la Pentecost, la Cincizecime, acum 2000 de ani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand recunosti ca ai in biserica voastra oi negre care nu le puteti vindeca! Apoi biserica ortodoxa are menirea sa arate adevarul asa cum ar trebui sa aiba orice crestin. Asa ca atunci cand spui citez :Ortodocsii care incearca sa-i atraga pe acesti crestini in BO nu practica decat un prozelitism murdar si furt de oi, tu oricum ataci biserica ortodoxa! Apoi de ce mai vi aici? Ne crezi betivi sau pacatosi? Apoi dpdv penticostal daca tu ma vezi ca ma rog la Fecioara Maria imi ascunzi adevarul tau ca nu e bine ce fac? Si daca imi spui ca nu fac bine repet din punctul tau de vedere ,eu am dreptul sa iti zic ca faci un prozelitism murdar? Sau biserica penti care nu a luminat decat dupa anul 1900 nu are rol de a lumina ? Biserica ortodoxa nu prea se baga in aceste discutii cu voi dar ea are obligatia sa prezinte adevarul! Unii penticostali m-au rugat sa-i las in pace deoarece ii zapacesc! Ei m-au injurat dar apoi si-au cerut scuze! Eu i-am lasat in pace dar le-am zis : eu prezint adevarul ortodox! Adevarul crestin! Prezint lumina! Un preot m-a binecuvantat pentru aceasta dar eu te sfatuiesc sa-i intrebi pe ei in principal deoarece stiu mai multe si au si o practica mai buna! Si pe monahi si pe traitori etc etc. Eu nu sunt teolog dar atat cat stiu am obligatia sa iti prezint adevarul. E mult de discutat pe aceasta tema. Eu ma joc astfel cu focul si nu le recomand oricariu crestin ortodox sa intre in polemici cu voi. A venit unul pe un forum care spunea: eu nu stiu prea multe am o biblie catolica si atat! Apoi am ramas uimit cum dadea cu toti baptistii penticostali ... de pamant! Si poate si cu ortodocsii mai incepatori si nu numai! Tipul era bine documentat! Nu asta ne-a cerut Iisus! Iisus a spus sa ne ferim de invatatorii falsi! Acestia nu sunt nicidecum niste tantalai ca altfel nu ar avea succes! Iisus si apostolii nu au spus ca cine studiaza mai mult Nt care nu aparuse va fi mai aproape de Dumnezeu! cati stiau sa citeasca atunci in sec 1? Cati aveau carti? Atunci credinta cum se tinea? prin ascultare de mai marii bisericii! Neascultarea a adus roade in formare a mii de biserici protestante! Neascultarea= solo scriptura! dar biblia se intelege duhovniceste de oameni duhovnicesti! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In ziua de azi orice isi poate infinta o organizatie religioasa, mai ales in SUA ( Tery Jones are o "biserica") si sa-si revendice orice origine doreste. Last edited by ioanna; 23.08.2011 at 13:59:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ia spune-ne noua, istoric vorbind cam in fiecare secol ce membri ai adunarii penticostale au fost si care e legatura lor cu ea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Respectivii se numesc penticostali dar ei fac parte din ceea ce Biblia numeste "lumea". Ei nu fac parte din biserica. Doar poarta frumosul nume de "penticostal". Citat:
Biserica Ortodoxa insasi considera prozelitismul o infractiune. Daca eu as incerca sa atrag un ortodox traitor in biserica mea nu ar fi acesta furt de oi? Dumneata nu l-ai numi tot la fel? Afirmatia mea nu este un atac, este o realitate pe care si dumneata o definesti in acelasi fel ca si mine. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie | ioanna | Morala Crestina | 76 | 14.06.2015 08:40:05 |
Mic predicator penticostal!! | Templier Knight | Secte si culte | 35 | 20.12.2011 20:26:24 |
Sfatui-ti-ma, va rog! | smal27 | Generalitati | 46 | 24.10.2011 21:33:30 |
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? | elom | Secte si culte | 353 | 26.08.2011 13:18:45 |
|