View Single Post
Vechi 23.08.2011, 12:43:57
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta e povestea care face parte din incercarile disperate ale cultului penticostal (sau alt cult neoprotestant) de a se justifica, fara vreo legatura cu realitatea. Doar daca membrii ei au hibernat 1900 de ani si s-au trezit in acel an sa faca si "Biserica" penticostala.
Sa-mi spui daca e ceva ce nu e logic in ce spun: cultul (numita biserica de penticostali) penticostal apare la inceputul sec. XX, cand in 1901 Carol Parham, pastor baptist din Kansas sustine ca asupra sa si a unui grup de 13 persoane s-a pogorat Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in limbi. Apoi acestia gasesc adepti si se incheaga o comunitate, se mai faramiteza, apoi ajung si in alte tari si prin prozelitism avem ceea ce avem azi in lume.
Ulterior pastorul este exclus din cult din cauza homosexualitatii.

Asadar daca nu exista acel pastor baptist nu exista azi cultul penticostal, iar tu sau alti penticostali din Romania erati probabil ortodocsi sau in alte culte. Asadar cultul penticostal apare in mod oficial in 1901 si e fondat de acel pastor (pe cei 13 nu-i mai punem la socoteala, ii socotim discipoli).
Dupa logica dumitale e logic.

Dar esti inconsecvent si nu vrei sa-ti urmezi logica pana la capat.
Daca ai fi corect, impartial si consecvent in logica dumitale ai afirma si despre ortodocsi urmatoarele: Cultul Ortodox apare in 1054 cand Mihail Celularie a fost excomunicat pentru urmatoarele erezii...bla, bla...

Dar cand e vorba de biserica dumitale schimbi registrul si afirmi: biserica mea a aparut in anul 33 si a fost infiintata de Iisus Hristos si...asa mai departe

Intelegi inconsecventa?

Dar, de fapt, macar ca in lumea noastra sunt multe confesiuni, BISERICA este una singura. Eu, si multi din Biserica Penticostala, facem parte din ea.
Probabil si dumneata si multi din Biserica Ortodoxa, nu stiu. Dumnezeu stie.

Dar un lucru este sigur: Biserica din care fac eu parte a inceput la Pentecost, la Cincizecime, acum 2000 de ani.
Reply With Quote