View Single Post
Vechi 23.08.2011, 20:56:25
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LaPetiteMoc Vezi mesajul
Ce nu ti-e clar?

Pentru a intari increderea in BC, Catherine de Medici a pus la punct un atac regizat al protestantilor impotriva catolicilor. Hughenotilor le-a promis multe, iar pe catolicii din sfatul ei de taina i-a trimis la adapost sigur. Furia era atat de mare, incat protestantii nu s-au gandit o clipa ca sunt manipulati. Din oamenii de la curte, tarziu, doar medicul (protestant) si-a dat seama, dar nu a mai mai avut vreme sa demaste planul si astfel sa opreasca masacrul.
Draga mea,in trista noapte cu pricina,Hughenotii,adica calvinistii francezi,cei aflati in Paris,printre care si Amiralul de Coligny,au fost masacrati de catre catolici.Nu invers draga mea,nu invers: ,,Le massacre de la Saint-Barthélemy est le massacre de PROTESTANTS déclenché à Paris, le 24 aout 1572, jour de la Saint-Barthélemy, prolongé pendant plusieurs jours dans la capitale, puis étendu à plus d'une vingtaine de villes de province durant les semaines suivantes.."

Faci o mica confuzie istorica,incearca sa mai verifici.De aceea Trice te-a atentionat,pentru ca ai confundat taberele.Sau cel ce a scris articolul doreste sa rescrie istoria.De altfel,daca citesti fie si cartea ,,Regina Margot" a lui Alexandre Dumas vei vedea eroarea.Masacrul este descris prin intermediul celor doi eroi tragici ai lui Dumas, De La Môle si Annibal de Coconnas.

Doamne iarta-ma ca am trait sa vad scris si asa ceva :)

Last edited by Scotland The Brave; 23.08.2011 at 21:06:56.
Reply With Quote