Citat:
În prealabil postat de LaPetiteMoc
Ce nu ti-e clar?
Pentru a intari increderea in BC, Catherine de Medici a pus la punct un atac regizat al protestantilor impotriva catolicilor. Hughenotilor le-a promis multe, iar pe catolicii din sfatul ei de taina i-a trimis la adapost sigur. Furia era atat de mare, incat protestantii nu s-au gandit o clipa ca sunt manipulati. Din oamenii de la curte, tarziu, doar medicul (protestant) si-a dat seama, dar nu a mai mai avut vreme sa demaste planul si astfel sa opreasca masacrul.
|
Draga mea,in trista noapte cu pricina,Hughenotii,adica calvinistii francezi,cei aflati in Paris,printre care si Amiralul de Coligny,au fost masacrati de catre catolici.Nu invers draga mea,nu invers: ,,Le
massacre de la Saint-Barthélemy est le massacre de
PROTESTANTS déclenché à Paris, le 24 aout 1572, jour de la Saint-Barthélemy, prolongé pendant plusieurs jours dans la capitale, puis étendu à plus d'une vingtaine de villes de province durant les semaines suivantes.."
Faci o mica confuzie istorica,incearca sa mai verifici.De aceea Trice te-a atentionat,pentru ca ai confundat taberele.Sau cel ce a scris articolul doreste sa rescrie istoria.De altfel,daca citesti fie si cartea ,,Regina Margot" a lui Alexandre Dumas vei vedea eroarea.Masacrul este descris prin intermediul celor doi eroi tragici ai lui Dumas, De La Môle si Annibal de Coconnas.
Doamne iarta-ma ca am trait sa vad scris si
asa ceva :)