View Single Post
Vechi 25.08.2011, 23:30:35
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Mie mi-ai dat senzatia ca n-ai inteles "varianta oficiala" a BO, deci cum poti tu sa le-o spui asa cum este ea intr-adevar? in fine, fa cum doresti. Iti spun sincer, eu pana acum n-am auzit pe nimeni sa vorbeasca atat de urat despre BO ca tine. Comentarii si critici la adresa preotilor sau a unor activitati sunt, e si normal, insa tu renegi BO cu totul, care in viziunea ta e raul intruchipat :) e o biserica "discriminatorie, abuziva, traumatizanta, nedreapta, dura".. evident, o parere pur subiectiva.
Ioana, ai ctit ceea ce le-am spus? Vrei sa spui acum ca nu este varianta oficiala a BO?? In cazul asta reiau si sa imi spui care din argumente nu este varianta oficiala a BO:

- Filioque este erezie
- din cauza ei a aparut schisma de la 1054
- care a facut ca Duhul Sfant sa nu mai vina in Bisericile din Occident
- ca atare, unirea cu ceilalti este posibila doar daca ceilalti renunta la erezii si accepta dogmele ortodoxe
- o alta erezie este puterea Papei (nu am intrat in detalii)
- dovada ca BO este singura cu Har sunt multimea sfintelor moaste, singurele adevarate din cauza calitatilor lor, ca de exemplu mirosul de mir foarte puternic si minunile care se fac prin intermediul lor ca de exemplu vindecarile
- apa sfintita tine si cate trei ani iar credinciosii o beau si unii se vindeca (nu eram sigura de partea cu vindecarea dar am spus-o in onoarea Ortodoxiei)

Si cum mi-au raspuns ca si la catolici sunt oameni care se vindeca prin atingere cu apa sfintita, am adaugat:

- vindecarile prin credinta la ceilalti vin de la diavol care are puterea de a dezlega pe cei tinuti bolnavi de el atunci cand unul aflat sub puterea lui i-o cere. Si face asta ca sa insele si respectivii sa creada ca se afla in credinta buna si sa nu mai caute astfel credinta Adevarata adica Ortodoxia.

Astea le-am spus asa ca arata-mi care din ele nu-i varianta oficiala a BO.

Cat despre criticile ce le-ai insirat, daca le-as spune non-ortodocsilor ar fi intr-adevar barfa ceea ce nu ma intereseaza absolut deloc. Critica facuta unei persoane este una, in timp ce barfirea ei pe la spate este cu totul altceva.

Last edited by Adriana3; 25.08.2011 at 23:32:58.