Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Nutucutu,
Reluati toate postarile si o sa vedeti ca am spus ca presbyteros este o persoana inteleapta , de obicei mai in varsta, la care oamenii veneau sa ceara sfat . Cuvantul "de obicei" arata ca nu era obligatoriu sa fie batrana, ci criteriul era intelepciunea , ca atare si o persoana tanara primea apelativul/functia de "batranul" daca avea intelepciunea unui batran, era si cazul lui Timotei. Nu are nici o legatura cu cuvantul preot, fie ca va place, fie ca nu. Si nu o intorc absolut deloc, RELUATI PRIMA POSTARE IN CARE V-AM EXPLICAT!! Normal ca apoi v-am explicat cu alte exemple daca am vazut ca nu intelegeti! Exeme care zic acelasi lucru pentru ca batranii satului erau considerati inteleptii satului, de aceea exista zicala: "cine nu are batrani, sa-i cumpere". Exact la fel era si la greci si ei se numesc presbyteros! Chiar asa greu este sa lasati la o parte partinirea asta obositoare si nedreapta?? Iar faptul ca un intelept mai da si rateuri nu-l face idiot!!
Nu mi se pare deloc ca vorbesc cu usurinta de toata lumea preot ci mi se pare ca dimpotriva, s-a renuntat cu prea mare usurinta la "toata lumea preot" desi la asta am fost chemati cu totii.
|
Despre ce vorbim aici? Vorbim despre ideea ca toti sintem chemati sa fim preoti, inclusiv femeile. Si am inceput o dezbatere de 50 pagini despre ce inseamna a fi preot. Preot pentru dumneavoastra e una (toti sint chemati sa fie preoti), pentru mine inseamna alta (preotii sint ostasii Domnului care au misiunea de a duce la mintuire cit mai multe suflete). S-a trecut prin Sfinta Scriptura, prin etimologia cuvintelor etc. Pina acum, chiar daca vi se pare ca ati fost convingatoare, nu ati convins pe nimeni. Atunci: ori sinteti prea subtila sau prea instruita fata de ceilalti membri ai forumului, ori va aflati pe un drum gresit.