View Single Post
Vechi 26.08.2011, 00:25:37
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Nutucutu,
Reluati toate postarile si o sa vedeti ca am spus ca presbyteros este o persoana inteleapta , de obicei mai in varsta, la care oamenii veneau sa ceara sfat . Cuvantul "de obicei" arata ca nu era obligatoriu sa fie batrana, ci criteriul era intelepciunea , ca atare si o persoana tanara primea apelativul/functia de "batranul" daca avea intelepciunea unui batran, era si cazul lui Timotei. Nu are nici o legatura cu cuvantul preot, fie ca va place, fie ca nu. Si nu o intorc absolut deloc, RELUATI PRIMA POSTARE IN CARE V-AM EXPLICAT!! Normal ca apoi v-am explicat cu alte exemple daca am vazut ca nu intelegeti! Exeme care zic acelasi lucru pentru ca batranii satului erau considerati inteleptii satului, de aceea exista zicala: "cine nu are batrani, sa-i cumpere". Exact la fel era si la greci si ei se numesc presbyteros! Chiar asa greu este sa lasati la o parte partinirea asta obositoare si nedreapta?? Iar faptul ca un intelept mai da si rateuri nu-l face idiot!!

Nu mi se pare deloc ca vorbesc cu usurinta de toata lumea preot ci mi se pare ca dimpotriva, s-a renuntat cu prea mare usurinta la "toata lumea preot" desi la asta am fost chemati cu totii.
Despre ce vorbim aici? Vorbim despre ideea ca toti sintem chemati sa fim preoti, inclusiv femeile. Si am inceput o dezbatere de 50 pagini despre ce inseamna a fi preot. Preot pentru dumneavoastra e una (toti sint chemati sa fie preoti), pentru mine inseamna alta (preotii sint ostasii Domnului care au misiunea de a duce la mintuire cit mai multe suflete). S-a trecut prin Sfinta Scriptura, prin etimologia cuvintelor etc. Pina acum, chiar daca vi se pare ca ati fost convingatoare, nu ati convins pe nimeni. Atunci: ori sinteti prea subtila sau prea instruita fata de ceilalti membri ai forumului, ori va aflati pe un drum gresit.