View Single Post
Vechi 26.08.2011, 02:07:06
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Ati spus ca prezbiter inseamna batrin si nu preot. V-am aratat ca nu inseamna numai batrin de vreme ce Timotei era tinar. Deci batrinetea nu are legatura cu prezbiterii, chiar daca or avea aceiasi radacina in greaca.

Acum o intoarceti putin, ca de aia se numeste topicul "despre viclenia sectantilor" si spuneti ca batrin ar insemna "intelept". V-as spune ca sfintul Petru, si batrin si prezbiter, nu a fost tocmai intelept in gindire atunci cind i s-a opus sfintul Pavel. Deci prezbiter nu inseamna nici batrin, nici intelept si nici ceea ce mai credeti ca ar insemna, orictite "originale grecesti" ati citi si ati cita. Prezbiter, in acceptiunea de azi, inseman pur si simplu preot. Adica gasim printre preoti si batrini, si tineri, si intelepti si mai putin intelepti.

Nutucutu,
Daca tot l-am acuzat pe Stefan de rea vointa aratandu-i primul raspuns pe care i-l dadusem, corect este sa fac la fel si cu dvs. la aceleasi acuzatii mincinoase. Este vorba de postarea 2491 (pagina 250) de unde redau cu copy-paste:

"Presbiter este sinonim cu batran. De aici vin si cuvintele derivate ca de exemplu "presbitie" care desemneaza un defect de vedere datorat unei scaderi a acomodarii cristalinului din cauza avansarii in varsta, apare la batranete. Si cum am zis mai inainte, fiind un cuvant de origine greceasca, i-am intrebat pe greci ce inseamna exact la ei si mi-au zis ca acest cuvant desemneaza o persoana inteleapta, de obicei in varsta, la care lumea vine sa ceara sfat. Nici o legatura cu cuvantul preot."

Iar referitor la femeile preot, cunosc femeie preot care nu-i cu nimic mai prejos ca barbatii preot pe care i-am cunoscut pana acum, si am cunoscut destui. Asa ca orice contrazicere pe tema asta de acum inainte pentru mine este sterila, lipsita de baze reale, si denota in mod clar o carenta in iubire fata de femeie. Se vede si dupa modul in care ati abordat problema "visele fetelor care il asteapta pe Fat Frumos si toata curtea e topita de admiratie pentru printesa". Se vede ca nu aveti nici cea mai mica urma de demnitate ca femeie, nu parati sa aveti habar de comuniunea absolut frateasca care poate exista intr-o biserica in care se renunta la orgolii, si nici bucuria pe care o traieste fiecare pentru fiecare intr-o astfel de comunitate. Traiti intr-o lume trista pe care slava Domnului ca nu o impartasesc. Si slava Domnului ca sunt destui catolici care nu sunt tristi ca dvs.

Ca atare o sa consider si din partea dvs. rea-vointa acuzatiile fara baze pe care mi le-ati adus. Si nu o sa mai imi pierd vremea degeaba.

Last edited by Adriana3; 26.08.2011 at 02:26:37.