![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si apropos pentru cultura ta generala, ca tot te-ai laudat ca ai vorbit cu greci si nu stiu in ce fel te-au lamurit in anumite aspecte biblice dar se pare ca nu, cuvantul BATRAN IN LIMBA GREACA este GERON (si nu prezbiteros) de unde a derivat si cuvantul Gerontologie care este ramură a medicinei care studiază aspectele medicale, biologice și sociale ale îmbătrânirii organismului uman. Asa ca draga mea, inainte de a posta un mesaj, ar fi mai bine sa te documentezi.Nu de alta dar faci mult rau...si stii ce zice Hristos in legatura cu cel prin care vine sminteala...Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 25.08.2011 at 23:36:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Filioque este erezie - din cauza ei a aparut schisma de la 1054 - care a facut ca Duhul Sfant sa nu mai vina in Bisericile din Occident - ca atare, unirea cu ceilalti este posibila doar daca ceilalti renunta la erezii si accepta dogmele ortodoxe - o alta erezie este puterea Papei (nu am intrat in detalii) - dovada ca BO este singura cu Har sunt multimea sfintelor moaste, singurele adevarate din cauza calitatilor lor, ca de exemplu mirosul de mir foarte puternic si minunile care se fac prin intermediul lor ca de exemplu vindecarile - apa sfintita tine si cate trei ani iar credinciosii o beau si unii se vindeca (nu eram sigura de partea cu vindecarea dar am spus-o in onoarea Ortodoxiei) Si cum mi-au raspuns ca si la catolici sunt oameni care se vindeca prin atingere cu apa sfintita, am adaugat: - vindecarile prin credinta la ceilalti vin de la diavol care are puterea de a dezlega pe cei tinuti bolnavi de el atunci cand unul aflat sub puterea lui i-o cere. Si face asta ca sa insele si respectivii sa creada ca se afla in credinta buna si sa nu mai caute astfel credinta Adevarata adica Ortodoxia. Astea le-am spus asa ca arata-mi care din ele nu-i varianta oficiala a BO. Cat despre criticile ce le-ai insirat, daca le-as spune non-ortodocsilor ar fi intr-adevar barfa ceea ce nu ma intereseaza absolut deloc. Critica facuta unei persoane este una, in timp ce barfirea ei pe la spate este cu totul altceva. Last edited by Adriana3; 25.08.2011 at 23:32:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca stiu mai bine romanii decat grecii ceea ce inseamna prezbiter, unu la mana. Doi la mana, din moment ce avem aceasta discutie acum este clar ca la un anumit moment in istorie cuvantul prezbiter a fost inlocuit cu preot. Deci cum se numeau in greceste batranii din VT? Si pentru cultura ta, in toate Bibliile franceze, cel putin cele mai utilizate pe care le-am consultat si eu, scrie "les anciens" care inseamna exact "Batranii" in sensul de sefii unui trib/comunitate religioasa. Last edited by Adriana3; 25.08.2011 at 23:40:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum o intoarceti putin, ca de aia se numeste topicul "despre viclenia sectantilor" si spuneti ca batrin ar insemna "intelept". V-as spune ca sfintul Petru, si batrin si prezbiter, nu a fost tocmai intelept in gindire atunci cind i s-a opus sfintul Pavel. Deci prezbiter nu inseamna nici batrin, nici intelept si nici ceea ce mai credeti ca ar insemna, orictite "originale grecesti" ati citi si ati cita. Prezbiter, in acceptiunea de azi, inseman pur si simplu preot. Adica gasim printre preoti si batrini, si tineri, si intelepti si mai putin intelepti. Iar referitor la femeile preot, ati spus ca v-ati dori o parohie in care sa fiti respectata... Seamana cu visele fetelor care il asteapta pe Fat Frumos si toata curtea e topita de adimratie pentru printesa. Scuze ca sint mai dura. Vad ca sinteti putin in tema cu sfintii catolici. Recititi viata celor care au fost preoti in parohii (Ioan Maria Vianney, Don Bosco) si veti vedea ca viata de preot e o viata de sacrificiu si jertfa, de ani intregi petrecuti in rugaciune pentru mintuirea enoriasilor, de zile si zile care se transforma in ani petrecute in scaunul de spovada. Sfintul Ioan Maria Vianney spunea ca responsabilitatea de preot e prea mare, iar el nu e demn de ea; spre sfirsitul vietii spunea ca in toata viata lui de preot nu a avut nici macar o ora a lui. Tot timpul lui l-a daruit celorlati. Iar cea mai mare parte a timpului le-a daruit-o stind in scaunul de spovada si ascultindu-le pacatele sau rugind-se pentru ei. Nu vi se pare ca vorbiti cu prea mare usurinta despre "toata lumea preot"? Preotii au nevoie de rugaciunile noastre si cred ca vom da socoteala o data ca in loc de un Tatal Nostru pentru un preot, noi polemizam pe internet... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu dati semne sa fi citit explicatia grecilor pe care am publicat-o de cel putin cateva ori. Deci repet, presbyteros desemneaza o persoana inteleapta, de obicei mai in varsta la care vin oamenii sa ceara sfat. Si de la cuvantul presbyteros a aparut si cuvantul prezbitie utilizat tot in Medicina pentru a desemna hipermetropia aparuta cu inaintarea in varsta. Faptul ca geriatria este un cuvant care regrupeaza faptul de a fi batran nu anuleaza cuvantul presbyteros care arata faptul de a imbatrani cu intelepciunea care se acumuleaza (pe partea religioasa filozofica) si a defectelor de vedere pe parte medicala. Cat despre batranii din VT sa inteleg ca nu stiti cine erau?? Pai ei apar si in NT, vezi de exemplu pasaje in care evreii denumiti Batranii se aduna cu preotii si scribii ca sa decida soarta lui Iisus. Ce cuvant folosesc grecii in acele pasaje? |
|
|||
|
|||
![]()
Asta nu face decat sa intareasca si mai mult cele pe care le-am spus. De asta jurisdictia episcopilor si batranilor (prezbiteri) nu se numea parohie ci dregatorie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa-i, am vazut dupa postarea ta. Ceea ce era la origine arata exact functia si modul de organizare al comunitatii, si toate dovezile pe care mi le-ati dat pana acum au confirmat deductiile mele facute pe seama celor scrise in Biblie, inclusiv banuiala ca deviatia a inceput sa apara in momentul in care politicul si-a bagat nasul aparand astfel orgoliul puterii in ierarhie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Da, schisma a aparut la inceput in 1014 din cauza introducerii de catre papa a Filioque in crez. Dar au mai fost mici schisme pana atunci. S-a incercat o imapacare in 1054, legatii papei au venit la Constantinopol, au inceput sa discute despre Filioque, legatii doreau introducerea lui in rasarit. Patriarhul a zis ca pentru a discuta asta va convoca un sinod ecumenic in cateva zile. Legatii s-au suparat ca rasaritenii nu au vrut sa introduce Filioque, nu au mai vrut sa stea la sinod si au dat anatema. Schisma a devenit efectiva atunci cand si celelalte trei patriarhii s-au alaturat Constantinopolului si patriarhia Romei a fost exclusa din comuniune. 3. Schisma si ruperea comuniunii a dus la pierderea harului. 4. Corect, catolicii trebuie sa redevina ortodocsi, exact la fel ca in primul mileniu, nimic mai mult. 5. Da, alte erori dogmatice (erezii) sun tprimatul papal si mai ales inailibilitatea papala. 6. Atat sfintele moaste cat si miile de minuni, minunile fiind prezente doar in ortodoxie. 7. Apa sfintita tine chiar si o suta de ani, s-a gasit apa sfintita de acum o suta de ani la fundatia caselor demolate. 8. Trebuie sa cercetam duhurile si sa vedem de unde sunt minunile, pentru ca minuni au si fachirii, hindusii, cei ce fac voodoo, spirtisitii, ocultistii, cei ce se oocupa cu paranormalul, etc. Asadar ingerul cazut poate face unele minuni. Pe unele nu le poate face, ca de exemplu sfintele moaste. Asadar ai reusit sa sintetizezi corect, sunt printre primele adevaruri ortodoxe spuse de tine. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|