View Single Post
Vechi 01.09.2011, 20:29:23
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de razvangabriel Vezi mesajul
ma bucur sa vad cat de ravnitori sunteti in cele ale credintei! vreau sa va intreb, de cate ori va impartasiti pe an, si fiti sinceri cu voi insiva pentru ca pe altii puteti sa-i mintiti sau pe voi dar pe DUMNEZEU NICIODATA! cat de mult va ganditi la miile de copii care crapa de foame in lume? vs gsnditi macar sa va rugati pentru ei? cat de mult vedeti Chipul lui Dumnezeu in orice om indiferent de credinta? si fariseii faceau aparent lucruri bune dar erau putrezi im interior, feriti-va sa nu ajungeti la fel! caci : " nu oricine zice Doamne Doamne intra in imparatia lui Dumnezeu ci cel ce face voia Tatalui Meu! va declarati mai ortodocsi decat cele 7 Sinoade Ecumenice dar nu uitati ca atat unele hotarari din ele sau altele( calcularea Pastelui, calendarul nou) sunt de drept uman si juridic! ii considerati eretici pe Origen si Teodor de Mopsuestia, Evagrie Ponticul si Isac Sirul dar folositi din greu operele si textele intelepciunii lor! Sfatul meu e sa traiti mesajul evangelic cum trebuie sa iubiti pe Dumnezeu, caci cel care zice ca iubeste pe Dumnezeu pe care nu L-a vazut iar pe aproapele sau pe care l-a vazut nu-l iuceste nici pe Dumnezeu! Asa ca fiti cat mai simpli lasati fariseismul ( fuste pana in pamant, baticuri pe cap in plina strada etc) pentru a va da drepti si urmati caile Sfintei Scripturi si Traditii pentru a va mantui pentru ca vorbaria multa e de la Satana iar " cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!"
Fratia ta a pus punctul pe i. De asta mi-am luat acest nickname pe forum, din respect si aderenta pentru un om si o invatatura care au fost condamnate politic, postum, la peste un secol de la mutarea la Domnul, si al carui adept, intr-o anumita masura, sunt. Daca trufasa biserica bizantina judeca in locul lui Hristos, ce nevoie mai e de Parousia? Cand nu o sa ne mai lasam spalati pe creier de institutii si de curente politice?!
Reply With Quote