Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2011, 14:16:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Toti duhovnicii s-au exprimat impotriva ecumenismului privit ca sincretism religios, deci s-au pronuntat pentru pastrarea nealterata a credintei, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ne izolam intr-un “turn de fildes” si sa nu luam parte la dialogul interconfesional, caci aceste intalniri pot viza (si) aspecte laice, ce ne preocupa si pe noi. Daca intalnirile sunt pentru a dezbate dogme, atunci sunt de prisos, caci nimeni nu va absorbi credinta celuilalt, nici nu va exista o disolutie a religiilor, insa daca problemele sunt de alta factura, discutiile pot fi benefice.

Citat:
Si nu ar fi mai bine ca mai intai sa scoatem barna din ochii nostrii si abia dupa aceea sa ne chinuim sa scoatem paiul din ochii altora, in cazul de fata cei ce nu sunt ecumenisti?
Perfect, toti sa urmam acest sfat, inclusiv tu si Antonia :) Niciodata nu trebuie sa lasi ca un preot nevinovat sa fie acuzat pe nedrept si calcat in picioare. Daca madamme Antonia va continua pe aceeasi linie facand trimitere catre articole rau intentionate, care doar lanseaza supozitii (fara probe) si insinuari perfide, voi raspunde de fiecare data, mai ales ca e vorba de mitropolitul care ma reprezinta.

Last edited by ioanna; 01.09.2011 at 14:56:15.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 15:45:46
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Toti duhovnicii s-au exprimat impotriva ecumenismului privit ca sincretism religios, deci s-au pronuntat pentru pastrarea nealterata a credintei, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ne izolam intr-un “turn de fildes” si sa nu luam parte la dialogul interconfesional, caci aceste intalniri pot viza (si) aspecte laice, ce ne preocupa si pe noi. Daca intalnirile sunt pentru a dezbate dogme, atunci sunt de prisos, caci nimeni nu va absorbi credinta celuilalt, nici nu va exista o disolutie a religiilor, insa daca problemele sunt de alta factura, discutiile pot fi benefice.

Perfect, toti sa urmam acest sfat, inclusiv tu si Antonia :) Niciodata nu trebuie sa lasi ca un preot nevinovat sa fie acuzat pe nedrept si calcat in picioare. Daca madamme Antonia va continua pe aceeasi linie facand trimitere catre articole rau intentionate, care doar lanseaza supozitii (fara probe) si insinuari perfide, voi raspunde de fiecare data, mai ales ca e vorba de mitropolitul care ma reprezinta.
Iar eu voi lua atitudine de fiecare data cand se va face propaganda ecumenista pe acest forum care, pana una alta, se numeste crestin ortodox, nu ecumenist. Sfaturile Sfantilor Parinti sunt clare in ce priveste comuniunea cu alte confesiuni.

Pentru pacate personale fiecare isi scoate barna in fata cui trebuie. Iar in caz ca Biserica noastra este pe cale sa alunece in erezie, apoi avem datoria s-o spunem in gura mare, indiferent daca suntem preoti, calugari, ierarhi sau mireni. Sfantul Teodor Studitul spune clar ca ,,atunci cand credinta este in primejdie, porunca Domnului este de a nu pastra tacere.'' Nu spune sa asteptam, sa ne sfintim si dupa aceea sa marturisim adevarul.

Avem o mare comoara si nu stim s-o pretuim: credinta ortodoxa. Cei care vor sa dialogheze cu noi sunt deranjati exact de puterea credintei ortodoxe atunci cand este tinuta ca la carte. Nu ne-ar putea prosti pe fata daca am fi cu adevarati ortodocsi. S-ar intampla minuni care i-ar pune pe ganduri. Asa, cu o credinta de suprafata, corecta politic, vor face strainii tot ce vor dori din noi.

Infiltrarea masonilor in BOR nu e o noutate. Incepand cu gradul 25, ei stiu clar ca se inchina lui satana. Si totusi nu se sfiesc sa ocupe ranguri ierarhice si sa duca Biserica lui Hristos intr-o directie gresita. Evident, toate acestea se petrec si ca urmare a pacatelor poporului. Niciodata in istorie nu au existat atatea avorturi, atata desfranare si atata vrajitorie ca acum. Omenirea este reeducata sa-l primeasca pe antihrist, chiar daca nu i se mai spune direct, ca pe vremea comunistilor, ca ,,Dumnezeu nu exista''.

Ce trebuie sa faca un crestin in aceste vremuri? Pai daca vom cauta sa fim mereu ,,in pas cu moda'', ajungem sa nu-I mai fim placuti lui Dumnezeu. Deci cred ca e corect sa ne atentionam unii pe altii si sa luptam sa ne mantuim noi insine.

Sincer, nu am nimic cu tine, Ioanna, dar nu-mi place ca prea iei apararea ecumenistilor.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 16:24:35
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Arata-mi un fragment unde am luat eu apararea ecumenistilor, mai ales ca m-am pronuntat impotriva Ecumenismului. Sa inteleg ca tu pe IPS Andreicut l-ai etichetat ca si ecumenist si mason? Imi pare rau, insa simpla sa prezenta la acel eveniment nu-mi da dreptul sa improsc cu noroi in el. Inteleg ca unii sunt extrem de vigilenti, chiar si atunci cand nu e cazul, insa e o mare diferenta intre "a atentiona" publicul despre posibilitatea unei tendinte ecumeniste si "a judeca" un om, a-l calca in picioare, a-l afurisi de parca acel blogger, un ilustru anonim, e indreptatit moral pentru a afurisi pe cineva. Articolul acela de pe blogul saccisv la care ai facut trimitere e o jignire pentru inteligenta oricarui om. Ne aparam credinta prin dezbinarea Bisericii, halal crestini. Numai bine!

p.s vreau si eu lista aceea a masonilor din BOR. Daca nu e zvonistica, atunci vreau lista.

Last edited by ioanna; 01.09.2011 at 16:32:44.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 16:54:23
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Arata-mi un fragment unde am luat eu apararea ecumenistilor, mai ales ca m-am pronuntat impotriva Ecumenismului.
Unele dintre postarile tale anterioare...

În prealabil postat de ioanna
,,Ecumenismul e o realitate. Problema grava nu e ecumenismul, doar nu e un bau-bau in fata caruia ne predam, problema sunt fratii nostri ortodocsi, pentru care masoneria si ecumenismul au devenit o obsesie fobica si care incearca cu tot dinadinsul sa ne imbolnaveasca si pe noi intoxicand mediul online si nu numai. Trebuie sa stim cum sa reactionam in fata lor, astfel incat sa fim placuti in fata Lui Dumnezeu si sa-i ajutam si pe ei sa depaseasca aceasta fobie, sa se insanatoseasca duhovniceste.''

Deci tu consideri nu stiu de pe ce pozitie ca problema sunt fratii ortodocsi... Fara comentarii.

Citat:
p.s vreau si eu lista aceea a masonilor din BOR. Daca nu e zvonistica, atunci vreau lista.
Daca vei cauta, vei gasi si singura astfel de informatii... Din moment ce pentru tine fratii ortodocsi reprezinta o problema, nu e cazul sa mai discutam.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 18:01:14
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Repet, unde am luat apararea ecumenismului? Am spus ca ecumenismul exista si ca nu mi se pare o problema grava, doar simpla existenta a acestuia nu implica predarea noastra in fata lui. Ecumenismul poate exista asa cum pot exista si alte curente si tendinte, asta nu inseamna ca le acceptam. Fobia unor ortodocsi mi se pare o "problema", din moment ce aceasta obsesie poate duce la dezbinarea bisericii, prin improscarea cu noroi in alti ortodocsi.

p.s si eu consider ca nu e cazul sa lungesc acest dialog cu tine; pe viitor am sa ma abtin sa mai comentez postarile tale, indiferent de pe care blog preiei articolele si indiferent de continutul lor denigrator la adresa unor monahi, pure incitari gratuite, caci daca intrebi de "probe" (clare, nu fabulatii) cu siguranta iti vor spune "du-te si cauta", cam la fel cum faci si tu :) Poti sa postezi linistita orice despre IPS Andreicut, n-am sa mai intervin, doar si pe IPS Bartolomeu Anania l-au atacat miseleste din toate partile. E o “cruce” grea Mitropolia Clujului, asta e!

Last edited by ioanna; 01.09.2011 at 18:28:52.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 18:53:52
razvangabriel razvangabriel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Implicit niste cretini adevarati!

ma bucur sa vad cat de ravnitori sunteti in cele ale credintei! vreau sa va intreb, de cate ori va impartasiti pe an, si fiti sinceri cu voi insiva pentru ca pe altii puteti sa-i mintiti sau pe voi dar pe DUMNEZEU NICIODATA! cat de mult va ganditi la miile de copii care crapa de foame in lume? vs gsnditi macar sa va rugati pentru ei? cat de mult vedeti Chipul lui Dumnezeu in orice om indiferent de credinta? si fariseii faceau aparent lucruri bune dar erau putrezi im interior, feriti-va sa nu ajungeti la fel! caci : " nu oricine zice Doamne Doamne intra in imparatia lui Dumnezeu ci cel ce face voia Tatalui Meu! va declarati mai ortodocsi decat cele 7 Sinoade Ecumenice dar nu uitati ca atat unele hotarari din ele sau altele( calcularea Pastelui, calendarul nou) sunt de drept uman si juridic! ii considerati eretici pe Origen si Teodor de Mopsuestia, Evagrie Ponticul si Isac Sirul dar folositi din greu operele si textele intelepciunii lor! Sfatul meu e sa traiti mesajul evangelic cum trebuie sa iubiti pe Dumnezeu, caci cel care zice ca iubeste pe Dumnezeu pe care nu L-a vazut iar pe aproapele sau pe care l-a vazut nu-l iuceste nici pe Dumnezeu! Asa ca fiti cat mai simpli lasati fariseismul ( fuste pana in pamant, baticuri pe cap in plina strada etc) pentru a va da drepti si urmati caile Sfintei Scripturi si Traditii pentru a va mantui pentru ca vorbaria multa e de la Satana iar " cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!"
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 19:15:41
Adriana98's Avatar
Adriana98 Adriana98 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Implicit niste crestini adevarati!

Citat:
În prealabil postat de razvangabriel Vezi mesajul
...
Propun "crestini" în loc de "cretini". Sper ca a fost doar o scapare.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 20:29:23
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvangabriel Vezi mesajul
ma bucur sa vad cat de ravnitori sunteti in cele ale credintei! vreau sa va intreb, de cate ori va impartasiti pe an, si fiti sinceri cu voi insiva pentru ca pe altii puteti sa-i mintiti sau pe voi dar pe DUMNEZEU NICIODATA! cat de mult va ganditi la miile de copii care crapa de foame in lume? vs gsnditi macar sa va rugati pentru ei? cat de mult vedeti Chipul lui Dumnezeu in orice om indiferent de credinta? si fariseii faceau aparent lucruri bune dar erau putrezi im interior, feriti-va sa nu ajungeti la fel! caci : " nu oricine zice Doamne Doamne intra in imparatia lui Dumnezeu ci cel ce face voia Tatalui Meu! va declarati mai ortodocsi decat cele 7 Sinoade Ecumenice dar nu uitati ca atat unele hotarari din ele sau altele( calcularea Pastelui, calendarul nou) sunt de drept uman si juridic! ii considerati eretici pe Origen si Teodor de Mopsuestia, Evagrie Ponticul si Isac Sirul dar folositi din greu operele si textele intelepciunii lor! Sfatul meu e sa traiti mesajul evangelic cum trebuie sa iubiti pe Dumnezeu, caci cel care zice ca iubeste pe Dumnezeu pe care nu L-a vazut iar pe aproapele sau pe care l-a vazut nu-l iuceste nici pe Dumnezeu! Asa ca fiti cat mai simpli lasati fariseismul ( fuste pana in pamant, baticuri pe cap in plina strada etc) pentru a va da drepti si urmati caile Sfintei Scripturi si Traditii pentru a va mantui pentru ca vorbaria multa e de la Satana iar " cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!"
Fratia ta a pus punctul pe i. De asta mi-am luat acest nickname pe forum, din respect si aderenta pentru un om si o invatatura care au fost condamnate politic, postum, la peste un secol de la mutarea la Domnul, si al carui adept, intr-o anumita masura, sunt. Daca trufasa biserica bizantina judeca in locul lui Hristos, ce nevoie mai e de Parousia? Cand nu o sa ne mai lasam spalati pe creier de institutii si de curente politice?!
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 22:29:49
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 18.08.2011
Locație: sub cerul lui Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Fratia ta a pus punctul pe i. De asta mi-am luat acest nickname pe forum, din respect si aderenta pentru un om si o invatatura care au fost condamnate politic, postum, la peste un secol de la mutarea la Domnul, si al carui adept, intr-o anumita masura, sunt. Daca trufasa biserica bizantina judeca in locul lui Hristos, ce nevoie mai e de Parousia? Cand nu o sa ne mai lasam spalati pe creier de institutii si de curente politice?!
"mopsulet" !!!! Unui catolic nu-i sta bine sa foloseasca expresii precum "trufasa Biserica bizantina" ... Unde sunt tonul si prietenia de pe alte discutii ?
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 22:34:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Daca cineva scria pe forumul catolic mult mai putin despre BC era banat. Dvs. o faceti deja a nu stiu cata oara.
Trebuia inainte sa intrati pe forum sa cititi si sa intelegeti regulamentul, la punctul ultim scrie:
12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Patriarhul Moscovei si Papa Erethorn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 41 29.10.2010 15:20:47
Cuvantarea PF Bartolomeu patriarhul ecumenic la sedinta Sfantului Sinod al BOR mihailt Generalitati 1 28.10.2010 23:47:48
Patriarhul ecumenic daruieste un coran andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 18 09.02.2010 12:21:12
Pastorala de Nasterea Domnului a PF Bartolomeu patriarhul ecumenic mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.02.2009 05:37:36
Intilnirea dintre papa si patriarhul ecumenic mardum Biserica Ortodoxa si Massmedia 5 22.02.2007 11:27:43