View Single Post
Vechi 02.09.2011, 01:13:10
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Eu cred ca trebuie un echilibru si un discernamant in toate.
Minciuna este o modalitate prin care omul cauta sa se protejeze,de cele mai multe ori insa prin asta nu face altceva decat sa evite asumarea,responsabilitatea si consecintele actiunilor sale.Asa ca fuge...in minciuna,pentru ca este o cale mult mai facila.
Minciuna prin omisiune (cand stii,dar nu spui)...tot minciuna se cheama si nu este cu nimic mai nevinovata decat celelalte.
Unde cred ca se face diferenta este in intentia si consecintele minciunii.
Una este sa mint pentru ca vreau sa ma eschivez in a-mi asuma niste consecinte ale faptelor mele si alta este ca printr-o minciuna sa salvez viata unui om,spre exemplu.
Cum ar fi sa spun adevarul cu orice pret,cand as sti ca poate trimit un om nevinovat la moarte?Sau cum sa taci cand stii ca o mare nedreptate este facuta?
Sau de ce sa intervin,daca nu este cazul,in existenta unui om care nu vrea sa isi asume niste adevaruri,trezindu-ma sa il dau eu in vileag?
Sunt chestiuni foarte delicate si cred ca raman la latitudinea cugetului si sufletului fiecaruia sa discearna cum si in ce fel sa actioneze.

Ce mai pledoarie ,,frumoasa" pt. minciuna ! Si cita eschivare ! Vai ce rusinos !
Incercati sora sa dati un exemplu real si nu ipotetic in care ,,Cum ar fi sa spun adevarul cu orice pret,cand as sti ca poate trimit un om nevinovat la moarte?", cu alte cuvinte , daca ati marturisi adevarul ati trimite la moarte dar noroc cu o minciuna ca astfel il salvati ! Pai nu ati aflat pina acum, cit de maricica sunteti, cine este tatal minciunii ? Credeti cu adevarat ca tatal minciunii poate da viata ? Ce teologie este aceasta ? Ca ortodoxa nu este absolut deloc !! Inseamna ca trebuie sa mai cresteti ! Pacat , eu va credeam deja matura ! Doar incercati sa ne pacaliti ca ati fi matura si ca ati cunoaste o strelice de teologie ! Dupa virsta pe care o aveti chiar ati prins in scoala disciplina ,,Religie" ! Pai asta ati inteles dvs. din tot ce ati invatat acolo : ca tatal minciunii da viata ????????????
Dvs. sunteti in stare sa il puneti la respect si pe apostolul Iacov, ruda Domnului, care ne-a poruncit clar :
,,... ci sa va fie voua ce este da, da, si ce este nu , nu ..." (Epist. soborniceasca a Sf. ap. Iacov, V/10-16 ; se citeste si la maslu ... dar dupa cum va prezentati cred ca nu prea treceti pe acolo !)
A marturisi intotdeauna adevarul nu inseamna sa suferi de limbutie, adica sa nu te mai poata opri nimeni din cleveteala/vorbarie (...si nu vorbire) ! Din contra , tacerea este o virtute.
Si daca nu va fost destul apostolul Iacov, iarasi va amintesc, in favoarea tacerii si a marturisirii numai a adevarului , chiar porunca directa a Mintuitorului care spune : ,,Ci cuvintul vostru sa fie : ce este da, da; si ce este nu, nu ; iar ce este mai mult decit aceasta este de la diavol" (Ev. Matei, V/37)
Cum puteti crede ca mintind , in orice imprejurare, mai aveti comuniune cu Cel ce este Calea, Adevarul si Viata ? Pai nu vedeti ca el insusi este Adevarul si nu minciuna ? Iar cind nu mai aveti partasie/comuniune cu Hristos, prin savirsirea pacatului, ca minciuna nu este vreo virtute, deja sunteti in alta partasie . Si fiind sigur in aceasta ,,alta" partasie de aceea marturisiti si sustineti cu tarie minciuna acum in prezent !
Vai in ce pacat si eroare grava sunteti , nu mai puteti distinge lumina de intuneric, adevarul de minciuna... !!!!!

Bine ar fi sa va reveniti si sa intelegeti ca Hristos se autodefineste Calea, Adevarul si Viata, ca minciuna este intotdeauna de la diavol si cu el nimeni nu-si doreste partasia , sa va rusinati pt. cele marturisite cu tarie autobinecuvintindu-va si motivindu-va chipurile ,,magistral" (vezi doamne, ca sa salvezi o viata ! Ma repet, ati auzit pina in ziua de azi ca tatal minciunii a salvat vreo viata ?) sa va marturisiti de acest mare pacat pe care il tainuiti cu nonsalanta si sa nu mai invatati pe nimeni direct sau indirect aceasta inselatorie !

In concluzie sa nu uitati : pastram tacerea cit mai mult dar cind vorbim , marturisim numai adevarul indiferent ce implica aceasta , pt. ca ce nu este Adevar , este de la diavol ! Asa a poruncit Hristos !
Si apropos, unde ati pitit echilibrul si discernamintul (ce termeni pomposi !) de care vorbeati la inceput , ca eu nu mai vad nimic din aceasta ...logica frumoasa !

Daca interventia mea va deranjeaza (in loc sa va foloseasca si sa va indreptati !) nu aveti decit sa ii cereti socoteala lui Hristos sau sa ii cereti Adminului sa il baneze pe El fiindca a indrasnit sa dea o asemenea porunca si sa invete astfel !!

NB: am facut aceasta interventie deoarece acesta este un site ortodox iar eu sunt un marturisitor al lui Hristos, ori postarea pe care am luat-o in discutie nu este ortodoxa nici dupa forma si nici dupa esenta !!!!!

Last edited by zaharia_2009; 02.09.2011 at 01:30:13.
Reply With Quote