Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
In primul rind , inca nu sunteti convinsa ca sunteti in mare pacat si o mermeliti ca de obicei cu iubirea . Este alegerea dvs.
In al doilea rind nu ati reusit (nici nu veti reusi vreodata decit daca scrieti dvs. un tratat de telogie personala !) sa dati exemplul in care mintind dati/salvati viata, indiferent de cine a facut asta !
In al treilea rind sunteti urmarita constant , apasata, de idea ca cineva are neaparat ceva cu dvs, ca cineva nu face dragoste neaparat asa cum credeti dvs, ca cineva nu va accepta orice zicere de a dvs,ca sunteti tratata tendentios ... Postarile dvs. cu generozitate desvaluie acest comportament, aceasta stare de spirit . Pai si cind faceti asemenea prostii , in care aveti indrasneala sa sustineti ca tatal minciunii poate da viata sau poate salva viata ... ce pretentii mai aveti alta decit pocainta sincera ????
In al patrulea rind , maturitatea in dialog nu inseamna acceptarea sau toleraraea neadevarurilor sau si mai mult a enormitatilor . Nu cereti regim privilegiat atita timp cit nu va puteti ridica la nobletea marturisitorului adevarat dar incercati sa o dati din condei invocind penibilitati . Este rusinos sa faceti asa ceva !! De genul : nu eu sunt vinovata ca fac dracii , ci tu ca te uiti la mine si ma vezi cum am ajuns !!!
Dvs, incercati sa insinuati lipsa dragostei cam numai pe unde vreti . Daca mi-era indiferenta mintuirea dvs, nu va sesizam de pacatul in care sunteti . marturisiti aceasta atitudine (inclusiv asta cu datul din condei cind suntem vazuti cazuti la faradelegi si cu evitatul marturisirii Adevarului) si credinta pe care o aveti duhovnicului si restul 'om mai vedea !
Si toate acestea , mustrari si adnotari (chiar un farte a deschis un topic despre iubirea si mustrarea aproapelui , neintelegind cum se fac , cum ca ar fi contradictorii si excluse ... urmariti acel thread, va va fi de folos !) , le fac din dragostea aproapelui si din dorinta de indreptare si mintuire a lui !
NB : mi-a placut formularea aceea docta si elevata cu gradina Domnului si cu cei care-i sar gardul ! Din Evanghelie ati luat-o sau din vreun sfint parinte, eu nu o stiam pina acum ????
|
Exista exemplu de astfel de caz,domnule!In timpul razboiului un pilot de aviatie german a fost ascuns de moasa unui sat si ajutat ulterior sa fuga (da,a trebuit sa minta si sa ascunda pentru a-i putea salva viata!),moasa care a fost ulterior denuntata de niste basarabeni pe care ii adapostise si de seful de post pentru ca,fiind o femeie credincioasa refuzase sa ii provoace avort ibovnicei acestuia.Probabil si respectivii erau niste adepti ai "adevarului" si au vrut sa o aduca pe calea mantuirii...cine stie?
Cert este ca moasa in cauza a facut ani grei de temnita la Mislea si nu a mai fost un om intreg niciodata dupa ce a iesit de acolo!
Cazul relatat mai sus este cat se poate de real si o parte din persoanele in cauza apropiate mie,chiar daca nu mai sunt printre noi...
Puteti dvs spune ce considerati,insa eu personal nu pot spune decat sa dea Domnul sa tot fie plina lumea de astfel de "mincinosi",care cu pretul vietii proprii isi salveaza semenii!
Revenind la minciuna si la mantuirea pe care spuneti ca o doriti din dragoste pentru ceilalti...pot sa va spun doar ca cea mai mare minciuna pe care o putem spune este aceea fata de noi insine!
Imi pare rau pentru dvs si incerc sa va inteleg durerea,chiar si atacurile la persoana pe care le trimiteti ca niste sageti catre cei care nu ovationeaza opiniile pe care le aveti,pentru ca stiu ca daca v-ati simti iubit cu adevarat,ati iubi la randul dvs,daca ati fi inteles,i-ati putea intelege si pe ceilalti s.a.m.d,asa ca nu pot sa ma supar,decat sa ma intristez putin si sa imi doresc ca intr-o buna zi dragostea divina sa va incalzeasca inima,sa va descreteasca fruntea si sa va reaprinda in ochi acea lumina pe care sunt sigura ca o aveti in launtrul dumneavoastra!