View Single Post
Vechi 11.09.2011, 20:59:22
bUGGs 000 bUGGs 000 is offline
Banned

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Cap. IX Despre simplitate

Un părinte mi-a povestit o istorioară asemănătoare, despre un călugăr care a plecat la Karyes pentru o problemă și a lăsat deschisă ușa de la chilie, deoarece avea încredere în Sfântul Nicolae, patronul său.
Când s-a întors, a găsit chilia golită de hoți. Părintele s-a dus la biserică și cu mult curaj, dar cu o voce prietenoasă, i-a spus Sfântului Nicolae:
– De ce nu mi-ai apărat chilia de hoți? Începând de astăzi, nu-ți voi mai aprinde candela, dacă hoții nu vor fi prinși.
Și s-a ținut de cuvânt.
Câteva zile mai târziu, hoții au fost prinși. O dovadă a credinței bătrânului, a încrederii și simplității, cât și a prezenței reale a Sfântului Nicolae acolo. De fapt, hoții s-au smerit și s-au pocăit, venind ei înșiși să înapoieze părintelui tot ce furaseră.
Aceeasi poveste am auzit-o spusa despre un aradean, caruia i-a fost golita casa de hoti si care cand a vazut aceasta fapta , i-a 'reprosato' Sf. Nicolae... Peste catva timp hotii au venit si i-au inapoiat toate bunurile furate, spunandu-i omului ca de ceva vreme in coace in fiecare zi vine un batran , ii bate si ii mustra sa inapoieze bunurile.Hotul identifica batranul ca fiind Sf. Nicolae dupa ce vede icoana cu el.

Sa fie adevarat oare sau sunt amandoua inventii?
Reply With Quote