Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 12.09.2011, 16:58:26
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Credință aveau toți apostolii. Nu era Filip, de exemplu, mai puțin credincios ca Petru. Dar numai lui Petru, din cauza raportului special pe care îl are Spiritul Sfânt cu el, i se arată dumnezeirea lui Isus.
Acest lucru este greșit, și asta pentru că sunt mai multe persoane cărora li se descoperă direct de la Dumnezeu că Iisus este Fiul lui Dumnezeu.

În primul rând este sfântul Ioan botezătorul.

"A doua zi a văzut Ioan pe Iisus venind către el și a zis : Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii. Acesta este despre Care eu am zis : După mine vine un bărbat, Care a fost înainte de mine, fiindcă mai înainte de mine era, și eu nu-L știam ; dar ca să fie arătat lui Israel, de aceea am venit eu, botezând cu apă. Și a mărturisit Ioan zicând : Am văzut Duhul coborându-Se, din cer, ca un porumbel și a rămas peste El. Și eu nu-L cunoșteam pe El, dar Cel ce m-a trimis să botez cu apă, Acela mi-a zis : Peste Care vei vedea Duhul coborându-Se și rămânând peste El, Acela este Cel ce botează cu Duh Sfânt. Și eu am văzut și am mărturisit că Acesta este Fiul lui Dumnezeu." (Ioan 1:29-34)

Apoi este evenimentul teofaniei de pe muntele cel sfânt, de pe muntele Tabor, la schimbarea la față a Mântuitorului. Atât apostolii Ioan și Iacob, nu doar Petru, au primit revelația dumnezeiască direct de la Tatăl cel ceresc, și nu exclusiv pe baza mărturisirii lui Petru.

"În timp ce el încă vorbea, iată un nor luminos i-a umbrit pe ei; și iată glas din nor, zicând: „Acesta este Fiul Meu Cel iubit întru Carele am binevoit; de Acesta să ascultați!“" (Matei 17:5)