![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[quote] În Marcu 8 si Luca 9 e relatata aceeasi întâmplare ca în Matei 16 dar fara a i se da lui Petru importanta, semn ca nu e vorba de ceea ce sustin catolicii: Marcu 8 29. Și El i-a întrebat: Dar voi cine ziceți că sunt Eu? Răspunzând, Petru a zis Lui: Tu ești Hristosul. 30. Și El le-a dat poruncă să nu spună nimănui despre El. Luca 9 20. Și El le-a zis: Dar voi cine ziceți că sunt Eu? Iar Petru, răspunzând, a zis: Hristosul lui Dumnezeu. 21. Iar El, certându-i, le-a poruncit să nu spună nimănui aceasta... Oare ortodocșii nu mai cred în Evanghelia lui Matei ? Se știe că sinopticele se completează una pe alta. De ce nu apare în Marcu e ușor de bănuit: sunt teorii că la Evanghelia lui Marcu Petru a contribuit considerabil, ar fi fost ca și cum s-ar fi lăudat. Ev lui Luca e mai târzie, din câte știu, Luca a scris ceea ce nu au scris ceilalți. Unii au pus accentul pe gestul lui Cristos de întemeiere a Bisericii pe Petru și pe promisiunea că va asista această Biserică până la sfârșit. Alții, pe cererea lui Isus ca dumnezeirea Sa să fie, deocamdată, secret eclezial. Citat:
Citat: