Citat:
În prealabil postat de FlaviusM
E vorba de principiul laicitatii si neutralitatii statului. Prezenta icoanelor ortodoxe in salile de clasa ale unei scoli publice incalca acest principiu, pentru ca statul nu are o religie oficiala si nici nu poate promova sau favoriza una in dauna celorlalte.
|
Tocmai am încercat să arăt (dar fără succes, după cum se vede) că prezența icoanelor ortodoxe în școli nu înseamnă că statul favorizează o religie ÎN DAUNA celorlalte. Cine s-a plâns, de fapt, de icoanele ortodoxe din școli ? Nu l-am auzit pe Prefericitul Lucian protestând, de la Blaj, în contra lor. Nici pe luterani sau calviniști, cu un trecut atât de iconoclast, nu i-am auzit zicând nimic de icoane. Nici pe rabinul-șef, nici pe muftiul acela simpatic. Împotriva icoanelor s-a plâns o gașcă de atei, dintre care unii au veleități politice, în orice caz caută să ne bage pe gât religia corectitudinii politice.
Citat:
Prin Constitutie, Romania este un stat democratic, asa ca promovarea acestui sistem este normala si legala. Sigur ca oricine poate avea ce parere personala doreste despre sistemul democratic, dar statul are tot dreptul sa sustina acest sistem.
|
Deranjant nu este atât că statul promovează sistemul democratic, cât faptul că o face ca și când superioritatea democrației ar fi evidentă. De fapt, este materie de opinie, doar că a devenit astăzi dogmă în noua religie anti-religie care ne împresoară. Mari gânditori, de la Aristotel, trecând prin Toma din Aquino până la unii din zilele noastre, precum Evola sau Guenon au considerat democrația ca cel mult unul din sistemele posibile, dacă nu cumva o absurditate. Mai greu vă este dv să găsiți gânditori mari care contestă creștinismul decât îmi e mie să găsesc gânditori mari care contestă democrația.
Citat:
De curiozitate, ce anume va nemultumeste la Cuza? Din ce stiu, are foarte mari merite atat in contextul unirii din 1859, cat si pentru modernizarea statului roman.
|
Meritele lui Cuza în contextul Unirii au fost cele dictate de cei care l-au instalat, făcându-l domnitor din simplu ofițir la Galați. Este, de fapt, meritul lui Napoleon al III-lea și al găștii de farmazoni care l-au sprijinit inițial pe Cuza. Numai că mandatul lui era limitat în timp, prin clauză secretă, la 7 ani, așa cum e septenatul până azi la francezi. Ipochimenului i s-a urcat la cap, ca și șefului său de la Paris, care s-a și făcut împărat pe viață. Frații su trebuit să desfășoare un întreg joc dificil și neprevăzut, care să-i pună pe amândoi cu botul pe labe. Împotriva masonului de la Paris a trebuit înscenată o întreagă Comună din Paris. Împotriva lui Cuza s-a practicat o coaliție stânga-dreapta, numită în vreme "monstruoasa coaliție". Dificultatea mazilirii venea din faptul că acest Cuza, care începând cu 1864 (câteva luni înainte de expirarea septenatului) a instituit un regim de dictatură militară, având bune legături cu armata (era militar, cum am spus).
Din punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe, răul fusese deja făcut prin reforma agrară, procesul mănăstirilor închinate și alte acțiuni anti-creștine ale domnitorului mason. Atunci, Biserica Ortodoxă a fost deposedată de cea mai mare parte a averii sale, dobândite prin daniile credincioșilor. Fenomenul va fi copiat, la indigo, și în Biserica Catolică: ramura italiană a aceleiași Frății va reduce, în 1870, ceea ce timp de secole au fost Statele Papale la parodia de stătuleț cunoscut azi ca "Vatican". Înțelegerea (băgată pe gât Bisericii) a fost, atunci, că statul va plăti preoților salariu egal cu al învățătorilor. Pentru ca acuma, cei aflați în descendența "spirituală" a aceleiași masonerii să se întrebe, senin și nevinovat: "de ce ar trebui statul să-i plătească pe preoți ?"