View Single Post
Vechi 14.09.2011, 01:15:47
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Pai pana acum mi-ati tinut acelasi discurs despre Cina pascala si s-au facut incercari de a ma convinge ba ca nu era Pascala, ba ca nu a fost de Pasti, si la fel mi se cerea credinta oarba in practica bisericii ca sa descopar dupa lupte si lupte cu voi ca de fapt Sf. Ioan Gura de Aur zicea ca si mine si inca dadea si o explicatie asupra decalajului din Ioan: erau ucigasii Domnului cei care au tinut Pastele intr-o alta zi tocmai din cauza ca in noaptea Pascala, cand Domnul tinea Pastele dupa Lege, ei, ucigasii, rumegau plini de ura prinderea lui Iisus. Deci cum credeti ca pot eu sa va mai ascult pe voi acum cand pasajele din Biblie zic una iar voi ziceti alta din cauza ca nu le puteti interpreta?...
Mă refeream la Cina Bisericii, Protoeuharistia și diferența dintre aceasta și agapa pascală, unde se mânca mâncare obișnuită.
Eu cred că ți-am mai spus, Biserica reține semnificații nu evenimente strict cronologice. Ai ori ai încrede în Biserică și faci parte din ea, ori orbecăiești pe dinafară încercând să construiești o poveste peste relatările biblice, care finalmente nu te vor ajuta la nimic.
Eu ția-am arătat și altă teorie, care nu contrazice cultul Bisericii, doar se străduiește să reconstituie adevărul faptelor. Bună, ne-bună teoria respectivă așează mult mai bine evenimentele într-o ordine temporală mai credibilă, dar voi ați continuat să mergeți fiecare pe linia propriilor obsesii.
Un lucru e clar: Domnul n-a serbat Paștele iudaic oficial când a instituit Cina!