![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astazi citeam din codul rutier ca femeile fac de 3 ori mai putine accidente decat barbatii si stiti ce m-a surprins in explicatie? Ma asteptam sa scrie ca femeile sunt mai prudente la volan din cauza ca ar fi mai fricoase, dar spre surprinderea mea nu era deloc asta explicatia ci o alta: femeile respecta regulile de circulatie in mai mare masura decat barbatii din respect pentru ceilalti si pentru viata lor (viata celorlalti). Scria ca respectul face mai mult parte din conduita feminina. Fara sa vreau m-am gandit la discutiile de aici si m-am rugat sa traiesc si eu ziua in care acest respect sa faca parte in egala masura si din conduita masculina. In ziua in care se va intampla, mi-as dori sa putem reveni asupra subiectului adus in vorba aici de dvs., sunt sigura ca in acea zi, parerile dvs. vor fi diferite de cele de astazi. Inca o data, multa stima si din partea mea :) Last edited by Adriana3; 14.09.2011 at 00:25:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Paine sau azima?
Cat de frumos ne raspunde la aceasta intrebare Mishi55, cu cuvintele Parintelui Ioanichie Balan: Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am dovada sa fi zis paine dospita sau nedospita. Am o alta dovada: ca oamenii nu luau doar Painea si Vinul Euharistic, ci mancau mancare normala, fiecare ce isi aducea de acasa, iar din cauza ca unii se imbuibau iar altii flamanzeau fiind facuti astfel de rusine, Ap. Pavel a cerut sa se limiteze la Painea si Vinul Euharistic dar nu a dat instructiuni despre cum sa se prepare painea, sau cel putin aceste instructiuni nu au ramas in scris.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre "trecatori", sa inteleg ca in Biserica ortodoxa greceasca se afla trecatorii iar pe Wikipedia se afla expertii? :)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca e nevoie putem cauta si ce se folosea in primul mileniu la Euharistie. ca in Biblie am vazut ca screi "paine", "artos", "Panem". http://www.fourmilab.ch/etexts/www/Vulgate/Matthew.html 26. cenantibus autem eis accepit Iesus panem et benedixit ac fregit deditque discipulis suis et ait accipite et comedite hoc est corpus meum 17. prima autem azymorum accesserunt discipuli ad Iesum dicentes ubi vis paremus tibi comedere pascha Last edited by catalin2; 14.09.2011 at 00:42:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adriana, nu prea înțeleg ce cauți tu de fapt! Garanții formale pentru o practică ultracorectă! Nu-ți ajunge mărturia Bisericii peste care se odihnește, până la luarea ei din această lume, Duhul Sfânt? Creștinul trebuie să și creadă "în cele care nu se văd" nu numai să ajungă la o convingere teoretică. N-ai să înveți să iubești din nicio carte, trebuie să încerci și să stărui cu credință în dragoste, să nu te oprești să vrei, asta-i tot ce trebuie să faci tu, restul completează Domnul!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu ai intrat vreodata intr-o Biserica romano-catolica pentru a vedea cum celebreaza ei? Iti aduci aminte de discutia despre invocarea Duhului Sfant la catolici si ortodocsi? Iti mai aduci aminte cand ai zis ca se face la catolici? Ai putea reda aici acea parte din slujba catolica? Si iti spun apoi de ce :) |
|
|||
|
|||
![]()
Logica proprie? Interesant ca fara sa am contextul intreg am avut aceeasi logica pe care a avut-o si Mihnea. Si cum vad ca nu vrei sa imi dai contextul ca sa imi arati ca neincrederea calugarului grec avea alta motivatie, inseamna ca logica este cea buna :) Pana la proba contrarie pe care refuzi sa o dai, deci mai probabil nu exista :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 14.09.2011 at 01:02:04. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|