Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Fă un pic de ordine. Una era Cina euharistică și alta agapa frățească. Nu le amesteca că iese balamuc!
Adriana, nu prea înțeleg ce cauți tu de fapt! Garanții formale pentru o practică ultracorectă! Nu-ți ajunge mărturia Bisericii peste care se odihnește, până la luarea ei din această lume, Duhul Sfânt? Creștinul trebuie să și creadă "în cele care nu se văd" nu numai să ajungă la o convingere teoretică. N-ai să înveți să iubești din nicio carte, trebuie să încerci și să stărui cu credință în dragoste, să nu te oprești să vrei, asta-i tot ce trebuie să faci tu, restul completează Domnul!
|
Pai pana acum mi-ati tinut acelasi discurs despre Cina pascala si s-au facut incercari de a ma convinge ba ca nu era Pascala, ba ca nu a fost de Pasti, si la fel mi se cerea credinta oarba in practica bisericii ca sa descopar dupa lupte si lupte cu voi ca de fapt Sf. Ioan Gura de Aur zicea ca si mine si inca dadea si o explicatie asupra decalajului din Ioan: erau ucigasii Domnului cei care au tinut Pastele intr-o alta zi tocmai din cauza ca in noaptea Pascala, cand Domnul tinea Pastele dupa Lege, ei, ucigasii, rumegau plini de ura prinderea lui Iisus. Deci cum credeti ca pot eu sa va mai ascult pe voi acum, cand pasajele din Biblie zic una iar voi ziceti alta din cauza ca nu le puteti interpreta?... Iar acum am si dovada...