Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
M-am căznit să caut versetul acesta în versiunea ortodoxă și nu l-am găsit, ceea ce presupune că Delia dixit, nu Hristos. Însă posibil să fi parafrazat cuvintele Domnului din Ioan 11,25:
"Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi."
Dacă e de aici, observă te rog în ce context a "dixit" Hristos cuvintele: în contextul învierii. Moartea omului înseamnă moarte, nu înviere. Dixit!
|
Saracutul de tine,Tricesimus, nu trebuia sa te caznesti atata, doar e versetul imediat urmator de la Ioan 11, 25-26
"
Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.
Și oricine TRAIESTE și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta?"
Pune eventual in paralel cu cuvintele apostolului Pavel: "nu mai traiesc eu, ci Hristos TRAIESTE in mine".
si cu celelalte cuvinte ale lui Hristos:"cel ce mananca Trupul Meu, ramane intru mine si Eu intru el".
Mai zi-mi o data, cel ce crede si traieste si ramane in Hristos si Hristos in el, intra in starea thanatos (despartire de Hristos cauzata EXCLUSIV de pacate necaite) sau nu? Hristos zice ca un asemenea om nu va muri in veac, adica nu va intra intr-o asemenea stare thanatos, tu zici ca da. Hristos zice ca un asemenea om
nu va muri in veac, (Ioan 11, 25-26) never ever, jamais, ton aeona, in aeternum, ci va ramane El-Cel-viu in acestia.
Si acum, mai zi-mi o data, Delia dixit sau Hristos dixit?
Cat priveste restul postarii tale, nu mai reiau ad infinitum tot ce am zis si pe topicul "Eu sunt Invierea si Viata" si pe alte topicuri, ca oricum vorbim in paralel.
Hristos cu tine, Tricesimus.