View Single Post
Vechi 16.09.2011, 22:13:05
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ecaterina Cojoca Vezi mesajul
Mani, vorbesti de avva Pimen, din Siria, care a inceput a vorbi "elineste" cind a fost vizitat de avva Ioan (Pateric, 205). Avva Pimen avea o traire duhovniceasca deosebita obtinuta prin multa nevointa si smerenie in pustnicie, cum putem compara starea lui cu ceea ce se crede a fi asemanator cu ceea ce traiesc Penticostalii? Acest dar vine prin bunavointa lui Dumnezeu numai asupra acelor parinti care ajung la un nivel duhovnicesc superior, nu oricui. Poate gresesc, dar din cite stiam eu "limbile" vorbite de Penticostali in momentele lor de extaz nu sunt intelese sau cunoscute, limbi pamintesti, ci sunt considerate limbi "ceresti" care ulterior sunt interpretate numai de persoana care a avut acea traire extatica, ea fiind singura in masura sa traduca maselor presupusul mesaj divin. Din ce am vazut eu pe internet, ce se pretinde a fi un mesaj divin e o insiruire aleatorie de semne lingvistice care ar putea avea orice inteles atat timp cit numai persoana care le rosteste cunoaste/poseda sensul.
nu draga mea, penticostalii vorbesc in limbi extraterestre, demne de Star Wars. Cred ca din aceste "limbi" vorbite de penticostali s-a inpirat in filmul sau celebrul producator George Lucas. Forta sa fie cu voi penticostalilor mai ales cu adventistii pentru ca ei zic ca Iisus Hristos si ingerii sunt extraterestrii!