Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Nu e nici o alianta. Nu sunt si nu voi fi vreodata neoprotestant. Insa mi-a placut tonul postarii penticostalului, un ton de analiza la obiect, sa zic asa, in contrast izbitor (si ziditor!) cu crizele savonarolei. Am laudat postarea, nu confesiunea sau omul. Confesiunea penti: am respect pentru ea, dar respectul unui trecator fata de altul, so to speak. Omul: imi pare foarte echilibrat si inteligent, ca si tine, de altfel, insa slujiti cauze aflate in conflict cronic, din pacate. Evident, nu voi fi 100% de acord cu cineva din afara Bisericii. Oricat de mult am gandi la fel. NU sunt un "nomad eclesiologic".
|
Acel mesaj era printre altele si unul rautacios la adresa mea pentru ca scrisesem ceva despre cultul sau. Si cum l-ai laudat insemna de fapt un fel de "bine i-ai zis-o", deci impartasesti aceeasi parere cu penticostalul si il incurajezi.
Nu are importanta ca nu iti place neoprotestantismul, te atrag ideile ecumeniste si cei ce le impartasesc. Si bineinteles, respingi pe cei ce nu au aceste idei. E treaba ta, atata timp cat nu deranjezi pe cei ce nu le au.