Citat:
În prealabil postat de catalin2
Eu m-am legat de laudarea de catre tine a mesajului lui penticostalul, mi s-a parut un fel de alianta si incurajare in atacarea cuiva.
Am observat ca cei ce au idei ecumeniste din alte culte nu pot accepta ca altcineva nu are aceste idei si devine intolerant. De exemplu cineva care nu e ecumenist poate intelege ca altcineva din alt culte are alte conceptii ale acelui cult, dar cineva care are idei ecumeniste nu poate accepta ca cineva nu crede ca el, ca toate cultele sunt la fel sau aproape. Mai rau e ca acestia tind sa se alieze de obicei si sa atace (fie si numai prin ironii).
|
Nu e nici o alianta. Nu sunt si nu voi fi vreodata neoprotestant. Insa mi-a placut tonul postarii penticostalului, un ton de analiza la obiect, sa zic asa, in contrast izbitor (si ziditor!) cu crizele savonarolei. Am laudat postarea, nu confesiunea sau omul. Confesiunea penti: am respect pentru ea, dar respectul unui trecator fata de altul, so to speak. Omul: imi pare foarte echilibrat si inteligent, ca si tine, de altfel, insa slujiti cauze aflate in conflict cronic, din pacate. Evident, nu voi fi 100% de acord cu cineva din afara Bisericii. Oricat de mult am gandi la fel. NU sunt un "nomad eclesiologic".