View Single Post
Vechi 22.09.2011, 20:29:24
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dar sa vedem ca nu e vorba doar de dogma, e una din cele trei. Cele trei trebuie facute toate, niciuna fara alta. Ceea ce scrii e legat de fapte, care sunt si rugaciunile, impartasania, dragostea, etc. Mai e si harul, toate trei sunt necesare.
Desigur, daca ajungem la sfintenie putem primi direct prin har adevarul, dar pana atunci trebuie sa ne straduim noi sa aflam. De aceea Dumnezeu ne-a revelat adevarul, pentru ca noi am pierdut legatura cu Dumnezeu. Primii oameni vedem ca vorbeau direct cu Dumnezeu, nu aveau nevoie de ceva scris.
Nu stiu de ce ti se pare tie ca scriu doar despre fapte cand spun de cunoasterea personala a Lui Dumnezeu de catre sfinti (Harul Lui Dumnezeu este prezent pina si in trupurile lor decedate, in moaste). Si de fapt, din enumerarea ta, sa stii ca impartasania nu se refera la fapte. Nu e un premiu pt merite deosebite (fapte) si mai cu seama este prezent Dumnezeu, Harul Lui Dumnezeu in Sf Euharistie. Nu poti spune Trupul si Sangele Lui Hristos fara Dumnezeirea Sa, fara Harul Sau.

Ceea ce incercam eu sa spun este ca ceea ce poate face omul, ceea ce tine de om, masura omeneasca, este implinirea cuvantului/poruncilor Lui Dumnezeu. Harul Lui Dumnezeu si cunoasterea prin Har tine de Dumnezeu. Este al Lui a da.

Last edited by adam000; 22.09.2011 at 21:22:22.
Reply With Quote