View Single Post
Vechi 25.09.2011, 19:21:42
clujeanul33 clujeanul33 is offline
Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Locație: Cluj Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
clujeanu33,

Cred ca abuzati de naivitatea utilizatorilor acestui forum, povestind intamplarea trunchiat si ispitindu-i sa judece un parinte duhovnicesc in conditiile in care ei abia cunosc cele intamplate.

Dar ce motive a invocat?

Si nu aveati si pana atunci?

Pai ati spus ca nu e duhovnicul dvs.
Atunci pentru ce sa va ierte/dezlege?

Poate a intuit situatia, o fi vazator cu duhul si doreste sa o protejeze de niste neplaceri..

Iar din ceea ce spuneti se pare ca o parte din ce intuise el s-a adeverit, ati tras-o in pacat.

Deci pana la urma nu aveti duhovnic, nu sunteti de fapt crestini practicant?
Sincer..

Iar dvs. inainte sa va spuna asta, ce i-ati spus sau ati facut?

Ispititi oamenii cu judecati pripite..

Eu personal nu vad nici un motiv pentru care n-ar face bine sa asculte in continuare de duhovnic..

Infantil?
Pai in ce etapa de traire a ortodoxiei va aflati mai exact?
Adica cam ce anume din ce faceti va indreptateste sa va considerati ortodox?

Si inca o intrebare, de ce vreti sa va casatoriti?

Frate Alin,

Incerc a-ti rasp pe scurt..
Ma aflu undeva "intre iadul deznadejdii si iadul smereniei" si pt mine, casatoria este o impreuna-patimire spre mantuire.

El ma considera nebun vazand ca eu tot insist sa cer binecuvantare..
Daca vroiam sa traiesc in pacate, mai ceream vreaodata casatoria?!
Si nu te poti gandi ca am ajuns ambii sa pacatuim TOCMAI PT CA EL CA DUHOVNIC S-A INCAPATANAT SA INCALCE CANOANELE BISERICII SI NECERCETAND SA NU NE DEA BINECUVANTARE?

DACA NE DADEA BINECUVANTARE, MAI PACATUIAM IN AFARA CASATORIEI?!!

Am duhovnic si nu problema e duhovnicul meu, ci al ei., din cate ai sesezat..

Am postat mai devreme din canoane ca oricine as fi, indiferent de am sau nu par duhovnic, cand vreau sa ma spovedesc, NICI UN DUHOVNIC NU ARE VOIE SA NU TE PROMEASCA, SAU CUM A FACUT EL SA MA PRIMEASCA DE "OCHII LUMII" SA NU MA LASE SA-MI SPOVEDESC NIMIC DIN CE ERAM PREGATIT SI APOI SA-MI DEA SI CANON..

CUM POT IMPLINI UN CANON CAND E DAT "NECANONIC"?!

HRISTOS A SPUS "IUBESTE-TI APROAPELE CA PE TINE INSUTI" SI CHIAR NE-A PORUNCIT SA NE IUBIM SI VRAJMASII, DAR EL DA UN CANON (DE A NU MAI VB SI DE A NU NE MAI INTALNI UNUL CU ALTUL) CE INCALCA PORUNCILE MANTUITORULUI...
SE CUVINE SA-L ASCULTAM, ASA-I?!!

A CERUT BINECUVANTARE SA MERGEM IMPREUNA LA MANASTIRE SI A SPUS NU..
TE INTREB, SI VA INTREB PE TOTI: CE PACAT POATE FI SA MERGI SI SA TE ROGI IMPREUNA INTR-O SF. MANASTIRE?
OARE NU, IN BISERICA LUI HRISTOS, "TOTI SUNTEM UNA, UNITI DUPA DUH SI CAP NE ESTE HRISTOS"?!
CE FEL DE CANON E ACESTA, CAND APLICAREA LUI INCALCA PORUNCA IUBIRII DATA DE HRISTOS?!