View Single Post
Vechi 26.09.2011, 18:38:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de inspiron Vezi mesajul
In Al doilea Paraclis al Maicii Domnului avem "Nimeni din cei ce alearga la tine nu iese rusinat, Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, ci, cerand dar bun, primeste daruirea catre cererea cea de folos."
De aici concluzia ca daca ne rugam pentru ceva pe care Domnul nu-l considera de folos pentru noi, acea rugaciune este zadarnica oricat de mult ne-am ruga noi. Cand/cum ne dam seama ca nu are rost sa ne mai rugam pentru ceva anume desi pentru noi pare vital ? In cazul meu ma rog de ceva vreme pentru un lucru (nu conteaza ce dar pentru mine este foarte important) si de cateva zile ma tot chinuie gandul daca e cazul sa ma opresc sau nu?
Continua sa te rogi , constinta ta iti va vorbi pana la urma , caci daca te rogi curat , cu credinta , Dumnezeu iti va trimite gandul cel bun , adica cum se mai spune te va lumina intr un fel sau altul . Am trecut si eu prin astfel de momente cand mi se parea ca ruga este in zadar , dar cu timpul mi-am dat seama ca nu-i chiar asa , si intr un moment de liniste mi s-au limpezit gandurile , mintea , si mi-am dat seama ca anumite cereri nu erau tocmai potrivite situatiei de atunci . In alte momente , mi-au cazut in mana niste texte , carti , invataturi , povete care parca erau expre pentru situatia in care ma aflam . Deci , caile prin care Dumnezeu comunica cu noi sunt extrem de diverse , dar cel mai mult lucreaza prin oameni , atentie mare la acest aspect , si nu in ultimul rand sa nu cerem castiguri in bani , in functii , promovari sau alte asemenea lucruri , sau sa cerem ascunderea faptelor noastre ( hotii , talharii , violuri , crime , etc .) .