Subiect: Depresia
View Single Post
Vechi 27.09.2011, 13:24:30
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinna01 Vezi mesajul
Ce parere aveti despre depresie.Cum putem sa scapam de ea?.Stiu ca prin rugaciune,mersul la biserica,duhovnic,maslu,etc.Uneori trecem prin aceste stari care se spune ca sunt consecinta pacatelor insa trebuie sa mai fie ceva in plus.Am aceasta stare de 2 saptamani si nu-mi mai vine sa ies afara din casa,maine trebuie sa ies si ma gandesc cu groaza ca trebuie sa ma comport ca un om care nu are nicio problema,deoarece asa te vor ceilalti.Voi ce credeti?
Este o carte aparuta recent, "Mananca, roaga-te, iubeste". Poate te ajuta. Pe colega mea a ajutat-o. Stiu ca a mai fost ea si la o bioenergeticiana, de cateva ori, care i-a zis ca "si-a pierdut increderea in Dumnezeu" si trebuie neparat sa o regaseasca, apoi a fost o data la Schitul Horia, la parintele Isaia, care i-a zis ca totul o sa fie bine si o sa se si recasatoreasca, sa citeasca paraclisul Maicii Domnului ( pt. sanatate si orice necaz) si acatistul Sf. Nicolae (cica pt casatorie). Mie personal nu prea mi-a placut cum se manifesta fata asta, mi s-a parut transformarea un pic fortata si ea un pic habotnica, dar cert e ca i-a fost bine, si-a gasit un loc de munca mai bun, si mi se pare ca si-a facut si un prieten. Ce sa zic, sper ca fericirea ei sa fie de bun augur si sa o tina.
Dp meu de vedere, nu cred ca exista un leac pt depresie, doar adaptarea la noile conditii de viata, acceptarea si impacarea, dar nici nu trebuie sa renuntam, sa capitulam atunci cand poate mai e o sansa sa avem ce dorim, si aici e o piatra de incercare pentru taria de caracter a fiecaruia. Trebuie sa ne ascultam si inima, dar fara sa ingropam ratiunea, si invers .E greu. Nu toti suntem la fel de puternici sau de inteligenti.
Dar din cate am observat, evenimentele au o oarecare ciclicitate in viata noastra, mai alterneaza perioade bune cu perioade mai rele (sau foarte rele), cum zice un artist al poporului, "dupa ploaie vine soare".
Vezi ca mai e un articol pe acest site chiar despre depresie.
http://www.crestinortodox.ro/editori...rea-87528.html
(poate ar trebui sa-l mai citesc si eu)

Last edited by fallen; 27.09.2011 at 13:27:19.
Reply With Quote