Subiect: fericirea
View Single Post
Vechi 26.08.2007, 23:21:54
crina_rodi crina_rodi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ion52
Sunt fericit cand imi privesc familia, cand ma trezesc dimineata si inca imi mai pot zambi in oglinda in timp ce ma barbieresc.
Asa cred si eu ca arata un om fericit. fericirea este o capacitate, un soi de abilitate pe care trebuie si merita s-o cultivam in copiii nostri, sa-i invatam si sa le dam puterea de a fi fericiti, sa cultivam in noi insine si in cei din jur capacitatea de a fi fericiti, asa cum cultivam credinta, morala etc. . Pt ca eu nu cred ca fericirea se asimileaza/aseamana extazului, ci poate din contra, fericcirea consta in a accepta, cu intelepciune si credinta, viata cu diferitele ei greutati;in a gasi motive de bucurie, de multumire si de recunostinta ca existam, in a accepta viata cu toate momentele si implicatiile ei -si-atunci suntem mai puternici, atunci inseamna ca suntem fericiti. autocompatimirea ne slabeste si ne lipseste de puterea de-a afla fericirea reala, care vine din cele mai simple lucruri. omul fericit este smerit si-n smerenia si-n toleranta lui nu uita niciodata lucrurile smple si extrem de valoroase care aduc linistea si implinirea. 'bucurati-va pururi', cam asa vad eu fericirea. mai degraba bucurie deat extaz. duabila, nu trecatoare. reala, nu capriciu. capacitate proprie, personala, nu intamplare. dar facut de D-zeu omului care-n trecerea lui pe acest pamant, uita uneori sa se bucure si sa fie recunoscator intocmai de aceste daruri.
Reply With Quote