Citat:
În prealabil postat de inspiron
Inca o nelamurire legata de importanta rugaciunii. Care este rolul rugaciunii repetate n zile/luni/ani ?
E clar daca cererea noastra nu este de folos putem sa ne rugam si 100 de ani, dar daca Domnul considera cererea noastra de folos ce rost are sa repetam rugaciunea de n ori ? Sa-i aratam Domnului ca ne dorim cu adevarat acel lucru ? Pai El stie ce este in inima noastra, stie cat de mult ne dorim ca acea rugaciune sa se implineasca ( si nu ma gandesc la bani, raul cuiva etc...), stie care va fi cursul vietii noastre daca ne indeplineste acea rugaciune.
E ca si cum vine cineva la mine ma roaga sa-l ajut cu ceva, eu stiu sigur ca este in folosul lui sa-l ajut si totusi il las sa ma roage vreo 2 ani, desi din primul moment eram hotarat sa-l ajut.
Sper sa nu supar pe cineva cu aceste ganduri ale mele, dar am o perioada grea si incerc sa gasesc raspunsuri.
|
Este foarte greu pentru noi, cand ne aflam in necaz, sa fim alinati de gandul ca Dumnezeu stie ce e mai bine pentru noi decat stim noi insine, insa acesta este adevarul (as zice "din fericire").
Iar din punctul Lui de vedere - adica din voia Lui care ni s-a descoperit - binele este ca toti sa-L cunoastem ca pe Tatal nostru, care ne da cele ce avem nevoie dar si "mustra si pedepseste pe cei pe care ii iubeste".
Problema noastra, de multe ori, este ca avem de fapt despre El o conceptie gen "Mos Craciun": un nene batran cu barba, semi-senil, care indeplineste dorinte, in general cand e frig. Dar adevarul este ca El este un Dumnezeu personal, care asteapta de la noi mult mai putin decat asteptam noi de la El: adica sa il cautam cu dragoste ca pe un Tata, nu ca pe un mijloc de a capata ce credem ca avem nevoie.
De fapt, daca judecam, atitudinea Lui este foarte similara cu cea a oricarui tata care stie nu doar care anume dintre cererile copilului sunt juste, ci si cand este bine ca cel mic sa primeasca ce a cerut. Noi de multe ori cerem fara sa fim in realitate pregatiti sa primim lucrul cerut.
Dar sa nu uitam cuvantul Apostolului: ca Dumnezeu odata cu incercarea da si ajutorul, asa ca nu ne va lasa pana in sfarsit.