Subiect: Eens
View Single Post
Vechi 03.10.2011, 20:44:32
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Da

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
aici Hristos il repune pe Petru in drepturi ca apostol, dupa ce Petru s-a lepadat de 3 ori de Hristos. De aceea Hristos ii zice tot de 3 ori " Paste oile mele" si tot de 3 ori il intreaba "Ma iubesti?". Dar asta nu inseamna ca Petru il iubea pe Hristos mai mult decat ceilalti apostoli. Numai bunul Dumnezeu poate sa stie care din apostoli il iubea mai mult. Doamne ajuta!
Da, exact, așa înțeleg și eu textul.
Iar faptul că Mântuitorul Hristos le-a dat tuturor Apostolilor, în aceeași măsură, puterea de a "paște oile Sale" reiese din pericopa evanghelică din cap. 20 al Evangheliei după Ioan, unde Hristos, adresându-se tuturor ucenicilor Săi, "a suflat asupra lor și le-a spus: Luați Duh Sfânt! Cărora veți ierta păcatele le vor fi iertate și cărora le veți ține, ținute vor fi". Am citat textul din memorie, dar îl voi căuta în Sf. Scriptură pentru a-l reda exact. Așadar, toți Sfinții Apostoli au primit acest dar, iar Sf. Petru, datorită dragostei sale profunde, Domnul i-a iertat greșeala de a se fi lepădat de El.
Domnul Hristos i-a spus Sfântului Apostol Petru că oricâte va lega pe pământ va fi legat și în ceruri... (Matei16), dar după Înviere, le-a dăruit tuturor Apostolilor harul de a ierta păcatele.
Știu că, la ora aceasta, am început să obosesc și să mă exprim foarte laconic, dar sper că s-a înțeles ce am vrut să spun. :)
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote